tiistai 14. heinäkuuta 2015

Cosmopolitan-salaatti katkaraputäytteelläAluksi pahoittelut lähes kuukauden mittaiseksi venyneestä blogihiljaisuudesta. Vaikkei ilmat olekaan suosineet, olen silti ottanut kesästä kaiken irti ja käyttänyt vapaa-aikani kaikkeen innostavaan kesäpuuhaan. Minulla ei ole ollut suurta inspiraatiota blogia kohtaan, eikä ole huvittanut koneella istua. Tänään kuitenkin työpäivän päätteksi istuessani parvekkeella ja siemaillessani viiniä, iski vihdoin se kauan odotettu inspiraatio.

Niinpä kaivoin puhelimen arkistosta nämä kuvat parin viikon takaisesta herkusta, jota kokkasimme mökillä. Tämä ruoka on erittäin simppeli, sopivan raikas ja se sopii erinomaisesti mökille kesäpäiväksi. Kesällä on muutenkin kovin tehnyt mieli raikkaita salaatteja ja keittoja, vaikkei sää nyt niin lämmin olekaan kuin toivoisi.

Tässä reseptissä cosmopolitan-salaatti on täytetty katkarapu-avokado-täytteellä, jossa on aasialaisia makuja. Cosmopolitan on rapea ja makea salaatti, joka sopii erinomaisesti täytettäväksi. Ainakin K-kaupoissa on myynnissä Pirkan cosmopolitan-salaattia. Tarkkaa ohjetta ei ole tietenkään ylhäällä, mutta tämä onkin sellaista fiiliksellä tehtyä ruokaa, jossa voi samalla maistella täytettä ja lisätä makuja oman mielen mukaan. Laitan määrät suunnilleen ohjeeseen, mutta jokainen voi tehdä tästä omanlaisensa sekoituksen. Täytteen määrä riittää noin yhteen salaattikerään ja tämä riitti meillä kevyeksi ruoaksi viidelle hengelle.

Ohje:


Cosmopolitan salaattia
450 g katkarapuja
2 avokadoa
1 punainen chili
limen mehua
tuoretta korianteria
sipulin varsia
mustapippuria
suolaa

Sulata ja valuta katkaravut. Paloittele avokado, hienonna chili, sipulin varret ja korianteri. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja tarkista maku. Täytä salaatin lehdet täytteellä ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)