lauantai 4. lokakuuta 2014

Nopea muki-suklaakakku mikrossa







Viettäessä yksin kotona lauantai-iltaa pääsi suklaahimo yllättämään. Niinpä herkuttelin tällä todella nopealla ja herkullisella suklaakakulla sekä kupillisella hyvää teetä.

Tämä kakku valmistuu helposti mikrossa ja ainekset löytyät valmiiksi kaapista. Tiskiäkään ei tule paljon, vain muki ja lusikka. Kannattaa varata tarpeeksi iso muki, jotta kakku mahtuu kypsymään ja kohoamaan. Kakku on melko tuhti ja iso, mutta sopii hyvin yhdelle jos on kova herkkunälkä. Muki-kakun voi hyvin myös herkutella kahden ihmisen kesken. Kakusta voi tehdä kypsän ja ilmavan tai sitten mehevän ja löysän, ihan mistä itse vain pitää.


Ohje:


4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/4 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
2 rkl öljyä
2 rkl maitoa

Sekoita kuivat aineet ensin mukissa. Lisää muna, öljy ja maito. Sekoita huolellisesti. Kuumenna mikrossa noin 1-2 minuuttia mikron tehosta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen. Itse pidin kakkua mikrossa hieman yli minuutin, jolloin kakusta tuli ihanan pehmeää ja osa siitä oli vielä löysää.

3 kommenttia:

  1. Aivan ihana, maailman simppelein ku voi tehä suoraan kulhoon (kuten ite tein)! :D
    Kokonainen muna kyl vaikutta aika suurelta määrältä noin pieneen määrään muita aineksia, ni tein tosiaan kulhossa tän (perus Ikea) sillain et tuplasin loput ainekset ja laitoin viel yhen extralusikallisen kaakaojauhetta ko käytin ihan normia :) Eikä ollu mikrossa ko 3 min (700W) ni oli jo täysin kypsä :) Siis aivan ihana, täst ois saanu minikakkupohjanki aikaseks ku ois vaan kumonnu kulhosta pois, kohos sen verran tosiaan! :D

    VastaaPoista
  2. Nam, tuli tosi hyvää. Ei ollut kaakaota niin laitoin kaakao-proteiini-hiilihydraattijuomajauhetta, tuli oikein herkkua.

    VastaaPoista
  3. yllättävän helppo hiukan ensin kyllä epäilin mutta systerin kanssa tehtiin omat kipot tuli oikein hyvää:)
    Pystyisiköhän öljyn jättämään pois ei siitä mitään makua siis tullut mutta mietin vain, Kaakaojauhetta täytyy laittaa hiukan lisää.. Kermavaahtoa vähän päälle niin Nams:D

    VastaaPoista

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)