tiistai 2. kesäkuuta 2015

Kvinoapuuro mantelimaidosta



Taas kerran kaipasin vaihtelua tavalliseen kaurapuuroon. Olen lukenut kvinoapuurosta ja nähnyt erilaisia reseptejä, mutta koskaan en ole kvinoasta puuroa tehnyt. Kvinoaa olen käyttänyt vain ruoan lisukkeena riisin tai cuscusin tapaan. Mutta hyvin se sopi myös puuron raaka-aineeksi. Kvinoa on hyvin proteiinipitoista ja se sisältää paljon hyviä kuituja ja vitamiineja. Sen ravintoarvot ovatkin oikein hyvät aamupalaksi. Vielä kun päälle lisää terveellisiä ja herkullisia suomalaisia mustikoita sekä manteleita on annos täydellinen.


Ohje (kahdelle):


1,5 dl kvinoaa
3 dl mantelimaitoa
suolaa
(päälle marjoja, hedelmiä, pähkinöitä yms.)

Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja laita se kattilaan mantelimaidon kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sitten hiljalleen 15-20 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla. Tarjoile herkullisten lisukkeiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)