tiistai 9. kesäkuuta 2015

Raparperihillo ensimmäistä kertaa


Kuten jo aiemminkin kerroin, taloyhtiömme asukkaat jättävät rappuun tarpeettomia tavaroitaan ja tällä kertaa joku oli jättänyt sinne osan raparperisadostaan. Löysin siis ison kassillisen raparperin varsia ja nappasin niistä osan mukaani. En keksinyt niistä heti mitään leivottavaa, joten päätin keittää hilloa, johon saan hyvin raparperit säilöttyä myöhempää käyttöä varten. Sitten tajusin, että enhän ole ikinä hilloa tehnyt. Monille hillon tekeminen on varmasti helppoa ja hilloja keitellään joka vuosi, mutta ei minulle. Niinpä piti sitten alkaa googlettelemaan hillojen ohjeita. Ensin ajattelin tehdä jotain erikoisempaa hilloa ja maustaa sen esimerkiksi inkiväärillä. Lopulta päädyin kuitenkin tekemään ensimmäisen hilloni ihan tavalliseen tapaan ja käytin Valion yksinkertaista perusohjetta. Tästä tuli todella herkullista hilloa, joka maistuu juuri siltä miltä pitääkin eli raparperilta. Hilloa olen syönyt jo lettujen päällä sekä aamupalalla weetabixien kanssa. Myös jugurtin kanssa tämä olisi varmaan todella hyvää. Mutta ensi kerralla sitten kokeilen jotain erikoisempaa ohjetta ;)


Tässä kuitenkin tämä perusohje hyvään raparperihilloon:

n. 900 g raparperia
0,5 dl vettä
2 dl hillosokeria

Raparpereja ei tarvitse kuoria, pese ja paloittele ne vain. Laita raparperipalat ja vesi kattilaan. Sekoita kuumennuksen ajan, ettei seos pala pohjaan. Keitä miedolla lämmöllä edelleen sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää hillosokeri ja keitä muutama minuutti.

Kuumenna pesty lasipurkki kiehuvalla vedellä. Kaada kuuma hillo sitten kuumaan purkkiin ja sulje kansi. Näin hillo säilyy pidempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)