lauantai 18. heinäkuuta 2015

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista


Kaupat myyvät taas edullisia ja erittäin makeita ja herkullisia kotimaisia tomaatteja. Nappasin niitä myös reilu puolitoista kiloa meidän ostoskoriimme. Suurin osa tomaateista päätyi tähän ihanan raikkaaseen keittoon. Olen aiemminkin kokannut tomaattikeittoa, mutta olen tehnyt sen säilyketomaateista. Aiemman tomaattikeiton ohjeen löytää täältä, pääsiäisen ruokapostauksesta. Kauniimman punaisen keiton sain säilyketomaateista, mutta kyllä tuoreet tomaatit antoivat keitolle aivan mahtavan maun.

Keiton kanssa kannattaa tarjota tuoretta leipää, valkosipulivoipatonkia (kuten itse tein) tai krutonkeja. Ruokaisamman annoksen saa halutessaan lisäämällä keiton päälle raejuustoa. Keitto on sopiva pääruoka leivän (ja raejuuston) kanssa tai pienempänä annoksena sopiva alkuruoaksi.


Ohje:


2 pientä sipulia
4 valkosipulin kynttä
2 pientä porkkanaa
noin kilo tomaatteja
oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
1 rkl tomaattipyrettä
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
kuivattua basilikaa
tuoretta basilikaa
n. 0,5 dl kuohukermaa

Pilko sipulit ja porkkanat. Poista tomaateista kannat ja paloittele ne. Kuumenna kattilassa oliiviöljyä ja kuullota sipuleita sekä porkkanoita siinä. Lisää sitten tomaatit ja lorauta sekaan viiniä ja kasvisliemi. Mausta tomaattipyreellä, ripauksella sokeria, suolalla, pippurilla ja kuivatulla basilikalla, Keitä hiljalleen noin 40 minuuttua. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku. Hienonna joukkoon tuoretta basilikaa ja lorauta sekaan kermaa. Kuumenna keitto vielä uudelleen.

1 kommentti:

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)