tiistai 27. lokakuuta 2015

Pasta alla puttanesca


Hieman jopa hävettää julkaista näin huonoa kuvaa ruoasta. Ei todellakaan tee oikeutta tälle herkulliselle annokselle. Mutta minkäs sille voi kun luonnon valo ei vain riitä.

Huonosta kuvasta huolimatta, voin luvata että tämä ohje on todellakin kokeilemisen arvoinen. Lihatonta lokakuuta on enää muutama päivä jäljellä, joten on hyvä julkaista pitkästä aikaa taas kasvisruokaohje. Tämä on hyvä kasvisruoka, johon ei edes lihaa kaipaisi, niin herkullinen maku on tässä yksinkertaisessa kastikkeessa. Kaikki pastan ainekset ovat myös hyvin säilyviä, joten niitä helposti löytyy ainakin meidän kaapeista usein valmiiksi. Pasta puttanesca on nopea valmistaa ja lopputulos on todella herkullinen. Pastassa maistuu tomaatti, valkosipuli, chili, anjoviksen suolaisuus, oliivit sekä kaprikset.

En julkaise ohjeessa tarkkoja määriä, koska en kirjoittanut niitä ylös ja monet mausteet ovat pitkälti maku kysymys. Esimerkiksi suolan, valkosipulin ja chilin määrän voi jokainen ratkaista itse oman maun mukaan. Lisäsin kastikkeeseen myös yhden sipulin, vaikkei se normaalisti kyseiseen pastakastikkeeseen kuulu. Mutta tämä onkin juuri sellainen ruoka, josta versioita on monia ja jokainen voi tehdä juuri itselleen sopivan. Anjovisten tilalla käytin myös anjovistahnaa, jota olen joskus Stockmannilta ostanut.

Ohje:


spaghettia
tomaattimurskaa
oliiviöljyä
valkosipulia
(sipulia)
chiliä
anjoviksia tai anjovistahnaa
mustia kalamata oliiveja
kapriksia
mustapippuria
parmesaania

Kuumenna kasarissa reilusti oliiviöljyä ja heitä sekaan hienonnetut valkosipulit, chilit (ja sipulit). Kuullota hetki ja lisää joukkoon paloittelut anjovikset tai anjovistahnaa. Paista keskilämmöllä, kunnes anjovikset sulavat ja liukenevat joukkoon. Lisää sitten tomaattimurska. Mausta mustapippurilla ja keitä kastiketta kasaan miedolla lämmöllä.

Laita tällä välin spaghetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Lisää lopuksi kastikkeeseen kaprikset ja puolitetut oliivit. Tarkista maku. Sekoita kastikkeen joukkoon kypsä pasta ja hieman keitinvettä. Sekoittele hetki, että pasta imee kastiketta hieman itseensä. Raasta valmiin annoksen päälle vielä parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)