keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Ratatouille




Heipä hei! Edellisestä blogipostauksesta alkaa olla jo liki puoli vuotta aikaa. Lokakuun synkkyydessä taisi iskeä kyllästyminen kuvaamista, kirjoittamista ja blogia kohtaan. Pahoittelen, jos jotain on häirinnyt näin pitkä tauko (muutakin kuin omaa isääni ;)).

Nyt kuitenkin kevään näyttäessä merkkejään olen alkanut kaipaamaan harrastustani. Ihana aurinkoinen kelikään ei ole pahitteeksi valokuvien kannalta. Jostain syystä tänään myös iski suuri kirjoitus-inspiraatio ja ruoasta kirjoittaminen sujuu taas paremmin kuin pitkään aikaan.

Tänään teimme reippaan ulkoilulenkin vähän kauempana olevaan  kauppaan ja mukaan tarttui mm. kassillinen kasviksia. Keväisessä ilmassa kävellessä iski hirveä nälkä ja mikäs sen parempi ruoka kuin ihana ratatouille. Ruoassa on jotain talvisen muhennoksen elementtejä, mutta kuitenkin suuri kasvisten määrä on jotenkin ihanan keväisen värikäs. Juuri sopiva herkku näin alku kevääseen. Rataouillen seuraksi teimme tällä kertaa kanaa, mutta lisäksi sopii hyvin myös pihvi tai kasvissyöjälle paistettu halloumi. Sekaan voisi myös heittää linssejä, kikherneitä tai papuja, jolloin tästä ruoasta saisi tuunattua vieläkin ruokaisamman version perus ratatouillesta.

Ratatouille on vihannemuhennos, joka on kotoisin Ranskan Provencen alueelta. Raaka-aineina käytetään yleensä tomaattia, sipulia, kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa sekä reilusti oliiviöljyä ja yrttejä. Oikeastaan ruoan voi valmistaa monella eri tavalla ja jokaisella on tästä varmaan oma versionsa. Mausteiden ja kasvisten määrää voi säädellä paljonkin maun mukaan ja mitä sattuu kaapista löytymään.

Ohje:

1 iso sipuli
valkosipulin kynsiä
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 (punainen) paprika
3 porkkanaa
1 tlk Mutti kirsikkatomaatteja
tomaattipyrettä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
yrttejä maun mukaan (esim. timjami, basilika, rosmariini, oregano...)

Paloittele kaikki kasvikset haluamasi kokoisiksi paloiksi (koko ja muoto ei ole niin tarkkaa). Kuumenna kattilassa reilusti oliiviöljyä ja heitä kaikki kasvikset sekaan. Kuullota hetki ja mausta sitten suolalla, pippurilla ja yrteillä. Kaada sekaan säilyke kirsikkatomaatit sekä hieman tomaattipyrettä. Laita kansi päälle ja hauduta hiljalleen, kunnes kasvikset ovat kypsiä (noin 30 minuuttia on hyvä). Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)