torstai 17. maaliskuuta 2016

Pinaatilla täytetty broilerin rintafilee





Jos katsoo blogini suosituimpia tekstejä, niin ylivoimaisessa johdossa on kaksi kanareseptiä. Melko paljon ihmisiä siis kiinnostaa kanaruoat. Tässä tuleekin taas uusi resepti, joka haastaa 2. sijalla olevan Pekoniin kääritty Koskenlaskija-juustolla täytetty broilerin. Tällä kertaa ohje on kuitenkin hieman terveellisempi. Vain kuitenkin hieman, koska pekonia en tästäkään reseptistä jättänyt pois. Melkein aina täyttäessä broilerin filettä on pekoni pakollinen elementti jolla filee saa hyvin sidottua kiinni, jolloin täyte pysyy sisällä. Juuston tilalle tämä kana saa kuitenkin täytteekseen pinaattia, pestoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Käytin pakastettua lehtipinaattia, mutta myös tuore kävisi oikein hyvin. Lisukkeeksi valmistin ratatouillea.

Ohje:

1 kg broilerin rintafileitä
2 pkt pekonia
200 g lehtipinaatti (pakaste)
3 rkl vihreää pestoa
3 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja + loraus niiden öljyä
(suolaa)

Leikaa broilerin fileet auki mahdollisimman isoksi ja litteäksi levyksi. Mausta tarvittaessa hieman suolalla. (Minulla fileet olivat valmiiksi miedosti suolattuja.) Sekoita kulhossa sulatettu pinaatti (ei tarvitse esikypsentää), pesto, hienonnetut tomaatit ja niiden öljy. Lusikoi täyte fileiden keskelle ja kääri ne sitten rullalle. Kiedo ympärille 2-3 pekonisiivua. Kypsennä fileitä 250 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

1 kommentti:

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)