maanantai 30. toukokuuta 2016

Raparpekoni

Raparperipekonia, kanaa ja coleslawta

Jos olet ruokaintoilija, aktiivinen somettaja ja kaiken lisäksi turkulainen, et ole voinut välttyä kuulemasta/maistamasta raparpekonia. Tässä herkussa on siis kyse pekoniin kääritystä sokeroidusta raparperista. Tässä yhdistyvät kaikki perusmaut: suolainen, makea, hapan ja rasvainen. Ja oikeastaan mikä vaan ruoka, jossa on pekonia ei voi olla huonoa!

Turkulaiskokin raparperipekoni muodostui viime viikolla somehitiksi ja olihan tätä sitten itsekin kokeiltava. Viikonloppuna tarjoutuikin mökillä oiva mahdollisuus grillata näitä erikoisia herkkuja.

Sen verran poikkesimme alkuperäisestä ohjeesta, että käytimme tummaa sokeria, joka antoi entistä enemmän makua ruokaan. Pekoniviipaleen sisäpuolelle ripottelimme tummaa sokeria ja käärimme sitten siihen pötkön raparperia. Sitten vain raparperipekonit grilliin, kunnes ne olivat juuri ja juuri kypsiä. Ja eikun nautiskelemaan!

Kuvat eivät tällä kertaa tee oikeutta ruoalle, mutta kokeile itse ja ihastu tähän erikoiseen herkkuun.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)