torstai 19. helmikuuta 2015

Uuniperunat kylmäsavulohi-katkaraputäytteellä


Uuniperunat on helppo ruoka, kunhan muistaa varata tarpeeksi aikaa perunoiden kypsymiseen. Nykyään on kovin vaikea mistään löytää kunnollisia isoja uuniperunoita, joten täytyy käyttää näitä peiniä enemmän. Niissä on kyllä se etu, että ne kypsyvät sitten nopeammin. Perunoihin saa paljon vaihtelua erilaisilla täytteillä. Tällä kertaa valmistin herkullisen täytteen kylmäsavulohesta ja katkaravuista. Täytteen maustoi tillin ja sitruunan makuinen Crème Bonjour Cuisine. Siinä oli hyvin kalan kanssa sopiva maku, joten muita mausteita ei tarvinnut.


Uuniperunoita varten tarvitset 1-3 Rosamunda-perunaa syöjää kohden, riippuen perunoiden koosta ja ruokailijoiden nälkäisyydestä. Pese perunat huolellisesti harjalla ja kuivaa pinta. Halutessasi voit kääriä perunat yksitellen folioon. Kypsennä perunoita 225 asteisessa uunissa noin tunti, kunnes ne ovat kypsiä. Leikkaa perunaan pitkittäisviilto ja purista perunaa kasaan päistä, jolloin täytteelle tulee tilaa. Perunoiden kypsyessä valmista täyte.

Täyte (riittää noin 6:lle perunalle):


1 pkt (150 g) kylmäsavulohi viipaleita
kourallinen katkarapuja
1 prk Crème Bonjour Cuisine Tilli & Sitruuna
1/2-1 prk kermaviiliä

Hienonna lohi ja katkaravut. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisäile kermaviiliä jotta saat haluamasi koostumuksen ja tarkista maku. Anna täytteen maustua jääkaapissa sillä aikaa kun perunat kypsyvät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)