keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Punainen katkarapupasta


Pastat on nopeita arikruokia, joita on helppo loihtia erilaisia versioita kastiketta ja pastalajia vaihtamalla. Tällä kertaa tein täysjyväpastan kanssa nopean ja herkullisen katkarapukastikkeen, jossa maistuu tomaatti ja pesto.

Ohje (2-3 annosta):


1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 mieto punainen chili
n. 12 kpl kirsikkatomaatteja
3 rkl punaista pestoa
3 rkl aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1 dl vettä
kuivattua timjamia
mustapippuria
1 pss (180 g) katkarapuja sulatettuna
n. 180 g (täysjyvä) penne pastaa (tai muuta haluamaasi pastaa)

Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Puolita kirsikkatomaatit. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista pastan kypsyessä kastike. Kuumenna pannulla öljyä ja lisää siihen sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota niitä viitisen minuuttia. Lisää kirsikkatomaatit ja mausta timjamilla ja mustapippurilla. Lisää pesto, tuorejuusto ja loraus vettä. Sekoita hyvin ja keitä kastiketta hetki. Tarkista maku ja lisää aivan lopuksi katkaravut jotta ne eivät kypsy liikaa. Sekoita kypsä pasta kastikkeen joukkoon ja tarjoile heti.

1 kommentti:

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)