Keväistä herkkua, parsaa, alkaa olla jo aika hyvin kaupoissa myynnissä, joten sitä kokataan seuraavina viikkoina paljon meidän keittiössä. Parsa on herkkua sellaisenaan keitettynä itsetehdyn hollandaise-kastikkeen kera. Mutta välillä on hyvä kokeilla muitakin parsareseptejä ja oikeastaan parsaa voi lisätä todella moneen ruokaan. Tällä kertaa se päätyi kylmäsavulohen kanssa pastakastikkeeseen. Tämä on todella nopea ja helppo ruoka, mutta silti niin herkullinen.
Ohje (n. 4 annosta):
400 g kylmäsavulohta
1 nippu (500 g) vihreää parsaa
1 sipuli
n. 1 dl valkoviiniä
1 prk Crème Bonjour Cuisine Tilli & Sitruuna
oliiviöljyä
tuorepastaa (käytin 2 pkt Pastellan fettuccine spinach pastaa)
Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele lohi. Kuori parsat tarvittaessa, napsauta tyvi pois ja pilko parsat muutaman sentin paloiksi. Keitä parsoja kahden minuutin ajan kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna pannulla öljyä ja kuullota siinä sipuleita. Kaada joukkoon loraus valkoviiniä ja keitä hetki. Lisää crème bonjour ja sekoita hyvin. Lisää aivan lopuksi lohi ja esikeitetyt parsat. Sekoita ja tarkista maku. Tarjoile kastike tuorepastan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)