torstai 2. huhtikuuta 2015

Tuorepuuro rahkasta ja piltistä


Kirjoitin aiemmin täällä puuroon lisättävästä kananmunasta, jolloin saa proteiinipitoisemman aamupalan. Toinen mahdollinen tapa valmistaa proteiinipuuroa on tehdä tuorepuuroa rahkasta. Minun ohjeessani puuro saa makua ja makeutta pilttisoseesta ja pilttiä käyttämällä saa myös vaihtelua käyttämällä eri makuja. Tuorepuuro on todella helppo tehdä ja se pelastaa kiireisenkin aamun, kunhan puuron muistaa tehdä illalla valmiiksi jääkaappiin. Näin kaurahiutaleet ehtivät turpoamaan ja muodostamaan puuromaisen koostumuksen.

Ohje (kahdelle):


1 prk (250 g) maitorahkaa
loraus maitoa
1 prk valitsemasi makuista pilttiä
1,5-2 dl kaurahiutaleita
(päälle marjoja, hedelmiä, pilttiä, pähkinöitä, hunajaa yms)

Sekoita kulhossa rahkan joukkoon loraus maitoa, jolloin saat löysemmän koostumuksen. Sekoita joukkoon myös purkillinen pilttiä ja kaurahiutaleet. Peitä kannella tai kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Viimeistele puuro haluamasillasi lisukkeilla, oma suosikkiyhdistelmäni on mustikat, hunaja ja cashew-pähkinät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)