torstai 27. heinäkuuta 2017

Mango-passion-juustokakku



Valmistin tätä herkullisen raikasta juustokakkua valmistujaisjuhliini reilu viikko sitten. Kesäinen kakku sai hyvän vastaanoton ja kaiken lisäksi kakku (tai siis useampi kakku) oli helppo valmistaa etukäteen.

Ohje:


175g dominokeksejä
50g voita

400g tuorejuustoa
6,5dl kuohukermaa
1dl tomusokeria
2prk piltti mangososetta
puolikkaan limen mehu
5 liivatelehteä
0,5dl keltaista smoothieta tai mehua (esim. Pirkka mango-passion smoothie)

2prk piltti mangososetta
4 passionhedelmää
puolikkaan limen mehu
3 liivatelehteä
1dl keltaista smoothieta tai mehua (esim. Pirkka mango-passion smoothie)


Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, pilttisoseet ja limen mehu. Nostele kermavaahto joukkoon varovasti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai limen mehua. Kiehauta tilkka smoothieta tai mehua ja sekoita joukkoon liotetut liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Laita kylmään hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

Laita kiillettä varten liivatelehdet taas kylmään veteen. Puolita passionhedelmät ja koverra sisusta kulhoon. Sekoita joukkoon pilttisoseet ja limen mehu. Kiehauta tilkka smoothieta tai mehua ja sekoita joukkoon liotetut liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana kiilteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä kiille tasaisesti täytteen päälle. Laita kylmään hyytymään tunniksi tai pariksi.

Koristele kakku esimerkiksi valkouklaalla, hedelmillä, marjoilla tai sokerikoristeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)