tiistai 4. heinäkuuta 2017

Kesäinen papu-perunasalaatti valkosipulisella tofulla



Tämä salaatti valmistuu ihanista kesän kasviksista: uusista perunoista, vihreistä pavuista ja sipulin varsista. Ruokaisuutta salaattiin tuo myös valkosipulin kera paistettu tofu. Annoksen viimeistelee raikas sinappinen kastike.

Ohje (kolmelle):


150g vihreitä papuja (pakaste tai tuoreita)
500g uusia perunoita
1-2 sipulin vartta
1 varsisellerin varsi
jääsalaattia
2 rkl kapriksia

tofua
2-3 valkosipulin kynttä
öljyä

1tl sinappia
sitruunamehua
1tl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria
0,5 dl öljyä


Pese ja keitä uudet perunat. Kiehauta myös pavut nopeasti ja jäähdytä sitten kylmässä vedessä. Revi jääsalaatti kulhoon, lisää valutetut kaprikset, silppua joukkoon sipulin varsi ja yksi varsisellerin varsi.

Viipaloi tofu ja kuivaa viipaleet huolella talouspaperin tai keittiöpyyhkeen välissä. Kuumenna pannulla öljyä ja lisää tofut paistumaan kuumalle pannulle. Raasta valkosipulin kynnet. Kun tofu on ruskistunut toiselta puolelta, lisää pannulle raastettu valkosipuli ja käännä tofut. Jatka paistamista kunnes tofu ruskistuu toiseltakin puolelta, mutta varo ettei valkosipuli pala.

Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Kun perunat ovat kypsyneet valuta niitä hetki kylmän veden alla, jotta ne jäähtyvät. Paloittele sitten perunat ja lisää ne, sekä pavut ja tofu salaatin joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)