torstai 28. syyskuuta 2017

Vegaaninen (maidoton) tattirisottoTässä tulee nyt ohje vegaaniselle eli maidottomalle tattirisotolle. Itse käytin herkkutatteja, joita tänä syksynä on löytynyt oikein mukavasti. Mutta myös muita sieniä voi oikein hyvin käyttää tattien tilalla. Ohje on tuoreille sienille, mutta myös kuivattuja voi käyttää kunhan ne liottaa ensin.

Risoton ohje toimii myös aivan tavalliseen ruokavalioon, jolloin kaurakerman voi korvata tavallisella kermalla ja ravintohiivahiutaleet parmesaanijuustolla. Lihansyöjä saa risotosta ruokaisemman lisäämällä päälle vielä hieman rapeaksi paistettua pekonia.


Ohje (2 annosta):


n. 2dl herkkutatteja paloiteltuna
1 sipuli hienonnettuna
öljyä
2,5dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä
5dl kasvislientä
1dl kaurakermaa
2-3rkl ravintohiivahiutaleita
mustapippuria
sitruunamehua

Kaada kattilaan reilu loraus öljyä ja anna sen kuumentua. Lisää sipulisilppu ja kuullota sitä pieni hetki. Lisää sitten sienet paistumaan. Kun sienistä on nestettä haihtunut, lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Lorauta sekaan valkoviiniä ja anna sen imeytyä riisiin. Lisäile sitten kasvislientä pikkuhiljaa ja anna risoton kypsyä hiljallee välillä sekoitellen. Kaikkea nestettä ei tarvitse käyttää vaan sitä lisäillään tarpeen mukaan (risoton kuluu jäädä hieman löysäksi). Loppuvaiheessa lisää myös loraus kaurakermaa ja keitä risottoa vielä hetki. Kun risotto alkaa olemaan kypsää (muista jättää siihen kuitenkin hieman purutuntumaa), lisää joukkoon vielä ravintohiivahiutaleet ja mausta pippurilla ja muutamalla tipalla sitruunanmehua. Tarkista maku ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)