torstai 26. lokakuuta 2017

Turku Food Walk
Olimme viime viikonloppuna Turku Food Walkilla. Food Walk on kävelykierros Turun keskustassa, jossa pääset valitsemaan kymmenestä ravintolasta viisi mieleisintäsi ja maistelemaan heidän annoksiaan.

Visit Turku -sivustolla Food Walkia kuvataan seuraavasti:

Vietä päivä Turussa herkkuja maistellen ja jokimiljööstä nauttien! Turku Food Walk -kortti johdattaa sinut suoraan turkulaisen ravintolakulttuurin ytimeen. Aurajoen rantoja kulkevalta reitiltä löydät aidosti paikallisia ravintoloita, jotka tarjoavat parhaita turkulaisia makuja.

Jaoimme kierroksen kahteen päivään, eli nautimme perjantai-illalla kaksi annosta ja lauantaina sitten loput kolme. Annokset ovat melko pieniä, mutta kuitenkin täyttäviä. Perjantaina syömämme annokset olivat niin tuhteja, että jaksoimme ne juuri ja juuri syödä. Kierros kannattaa siis jakaa joko kahteen päivään tai aloittaa kierros aamulla ja jatkaa iltaan asti. Valittavana on niin ravintoloita kuin kahviloitakin ja annoksia alkupaloista jälkiruokaan.

Tässä meidän kierroksemme:

Perjantai


Di Trevi


Iltamme aloitimme Di Trevin tapas-lankulla ja lasillisella punaviiniä. Annoksessa oli marinoituja oliiveja ja suolamanteleita, patatas bravas ja aioli, serranokinkkua, manchego-juustoa sekä leipää. Annos ei näyttänyt kovin isolta, mutta oli hurjan täyttävä ja maisteltavaa oli sopivan laajasti. Herkullisia makuja täydensi vielä tarjoilijan suosittelema punaviini.

Ravintola Koulu


Seuraavaksi jatkoimme kierrostamme Panimoravintola Kouluun. Siellä annoksena oli makkaralautanen, jonka kanssa otimme Koulun oman panimon oluet. Annos oli yksinkertainen, mutta herkullinen. Lautaselta löytyi kahta erilaista makkaraa, sinappia, perunasalaattia, hapankaalia ja suolakurkkua. Muut elementit olivat oikein hyviä, mutta sinapissa olisi ollut vielä parantamisen varaa. Muuten oikein hyvä kokonaisuus ja Koulussa oli mukavaa istua rauhassa iltaa makkara-annoksen ja oluen kera.


Lauantai


Brahen Kellari


Lauantaina aloitimme kierroksen Brahen kellarista, jossa alkupalana oli Taste of Turku appetizeriksi nimetty toast skagen. Annoksessa oli saaristolaisleivän päällä todella herkullinen katkaraputahna sekä hieman salaattia. Todella herkullinen ja sopivan kokoinen alkupala, jota täydensi lasillinen kuohuviiniä.

Grill it Marina

Ruokahalua herättelevän alkupalan jälkeen oli aika matkata Marinaan, jossa söimme pääruoaksi pulled pork-burgerit. Burgeri oli oikein hyvä ja mehevä, ja pulled porkissa oli sopivasti makua. Ainut mikä hampurilaisessa ei minua ilahduttanut oli tomaattiviipale, en vain yhtään pidä tuoreesta tomaatista hampurilaisessa.

Pinella


Kahden annoksen jälkeen vatsa oli sopivan täynnä jälkiruokaa varten, joka nautittiin Pinellassa. Lautaselta löytyi valkosuklaamoussea ja mustikkasorbettia. Annos oli miellyttävä ja viimeisteli mukavasti illallisen.Kierroksesta jäi hyvä maku ja fiilis. Ideana tämä on oikein kiva, sillä samalla tulee käveltyä Turussa ja pääsee maistelemaan ruokia ravintoloissa, joissa ei ole välttämättä ennen käynyt. Kierros toimii hyvin niin turkulaisille kuin turisteillekin. Pöytävaraus on suositeltavaa, sillä kahdellekin hengelle oli vaikeaa saada pöytää joistain ravintoloista ja silloinkin aikaa oli vain noin tunti, ennen kuin pöytä piti luovuttaa seuraavalle varaukselle.

Aiheen ulkopuolelta mainittakoon vielä lopuksi, että olen perustanut uuden nettisivun/blogin, jonne kirjoittelen mm. taloudesta ja bloggaamisesta. Jos kiinnostaa, niin käykää ihmeessä katsomassa kukkaronrouva.fi. Toinen blogi voi mahdollisesti myös viedä huomiota hieman pois tästä blogista, mutta yritän silti pysyä melko aktiivisena ruokien parissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)