tiistai 3. maaliskuuta 2015

Barbeque/chipotle uunilohi ja "riisi" kukkakaalista


Suunnitelin tekeväni päivälliseksi uunilohta, joka saisi kuorrutteekseen chipotle-kastiketta ja maissilastuja. Lähikaupastamme en kuitenkaan löytänyt chipotle-kastiketta, joten nappasin mukaan Pirkan barbeque-dippikastikkeen. Lohesta tuli todella hyvää tälläkin kastikkeella ja kalan kanssakin sopi hyvin savuinen barbeque maku, joka useimmiten yhdistetään liharuokiin. Ensi kerralla silti etsin käsiini tuota chipotle-kastiketta ja kokeilen ohjetta sillä.

Tämä ruoka on todella helppo valmistaa. Laita haluamasi kokoinen lohifilee uunivuokaan. Levitä päälle reilu kerros barbeque- tai chipotlekastiketta ja murustele päälle maissilastuja. Kypsennä lohta 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Kalan lisukkeeksi sopisi perunasose, riisi tai sitten tämä kukkakaalista valmistettu riisin korvike. Kukkakaali"riisi" valmistuu helposti tehosekoittimen ja mikron avulla. Paloittele vain kukkakaali, laita palaset tehosekoittimeen ja soseuta hienoksi muruksi. Laita kukkakaalimuru mikron kestävään astiaan ja peitä kannella. Kuumenna mikrossa noin 5 minuuttiia ja sekoita kerran sen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)