torstai 19. maaliskuuta 2015

Proteiinia puuroon kananmunastaOlen yrittänyt aamuisin vaihtaa epäterveellisenä pidetyn leivän puuron. Itse ainakin voin paremmin ja vatsakin tykkää enemmän puurosta. Monesta lähteestä olen kuitenkin lukenut, että tavallisesta kaurapuurosta ei vain saa tarpeeksi proteiinia aamuun. Aamupalan pitäisikin myös sisältää proteiinia, jolloin se pitää nälän entistä paremmin poissa sekä antaa kunnolla puhtia päivään ja energiaa lihaksille. Välillä lisään raejuustoa puuron päälle ja olen myös innostunut välillä tekemään tuorepuuroja rahkasta (josta tulossa postausta myöhemmin).

Nyt kuitenkin päätin myös kokeilla tätä monessa fitness-blogissa jo pitkään esillä ollutta puuroa, joka saa proteiinia kananmunasta. Monet käyttävät kananmunista vain valkuaiset, koska pelkäävät keltuaisen kolesterolia ja korkeaa kaloripitoisuutta. Keltuaista voi kuitenkin hyvin syödä yhden päivässä ja läheskään joka päivä en munia syö, joten en ala munistani keltuaisia erottelemaan. Keltuaisesta löytyy myös suurin osa kananmunan vitamiineista ja hivenaineista. Kananmuna puuron joukossa tekee puurosta kuohkeamman ja veteen keitetty puurokin maistuu todella täyteläiseltä. Kanamuna pakettini väittää sadassa grammassa munaa olevan 13 g proteiinia ja kun yhden munan paino on noin 68 g niin se tekee lähemmäs 9 g proteiinia per muna. Enemmänkin proteiinia aamupala voisi sisältää, mutta on tämä kuitenkin hyvä lisä tavalliseen kaurapuuroon.

Jotta puuro myös maistuisi joltain, pitää se maustaa suolalla. Ilman suolaa puuro on vetistä ja mautonta, suola tekee puurosta maukasta ja pyöristää makuja. Myös puuron päälle kannattaa aina laittaa jotain lisukkeita. Marjat ovat kevyt ja herkullinen vaihtoehto. Itse käytän usein myös pilttiä. joka on helppo lisätä puuron päälle ja antaa kaipaamaani makeutta. Hedelmät antavat myös makua puuroon. Välillä ripottelen puuron päälle myös pähkinöitä tai siemeniä. Ja jos kaipaa vieläkin erilaisempaa makua, kannattaa puuroa maustaa vaikka kanelilla tai kardemummalla. Tällä kertaa laitoin puuron päälle ihanan kirpeää Muksun herukkaherkku-sosetta sekä pakastemustikoita.


Protskupuuro kahdelle:


5 dl vettä
2,5 dl kaurahiutaleita
2 kananmunaa
suolaa
(päälle marjoja, hedelmiä, pähkinöitä,  pilttiä yms.)

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Keitä puuro kypsäksi ja mausta se suolalla. Vispaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää munat puuron joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Hauduta hetki ja tarjoile puuro haluamasi lisukkeiden kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)