tiistai 31. maaliskuuta 2015

Paella ilman äyriäisiä

Olen tottunut syömään paellaa joka sisältää äyriäisiä ja olen blogissa julkaissutkin täydellisen paellan ohjeen. Tällä kertaa valmistin kuitenkin ison annoksen paellaa, jota saisi helposti töihin evääksi. Äyriäisethän menevät ihan kamalan sitkeäksi uudelleen lämmittäessä, joten jätin ne kokonaan pois. Tämä on jollain tapaa arkisempi paellan ohje ja sopii myös äyriäis-allergisille.

Luulin sotivani ihan perinteitä vastaan, kun jätin äyriäiset pois. Mutta kuten Wikipedia minulle kertoi, paellan kotiseudulla Valenciassa monet ovat sitä mieltä, että kala ja äyriäiset eivät kuuluu paellaan. Joten varmasti jonkun mielestä tämä on lähempänä juuri sitä alkuperäistä paellaa. Mutta mitä mieltä tahansa onkin paellaan kuuluvista ainesosista, on tämä ruoka kuitenkin todella herkullinen ja mielellään syön tätä monta päivää.

Tällä ohjeella tulee siis hirmuisen paljon paellaa, mutta ainakaan ei tarvitse muutamaan päivään kokkailla. Kannattaa varata tarpeeksi iso pannu tai kasari tätä varten, tai käyttää vain isoa valurautapataa, kuten itse tein. Toki paellaa voi valmistaa pienemmänkin annoksen, esimerkiksi puolittamalla ainekset.

Ohje:


4 dl arborio-riisiä
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
800 g kanan fileesuikaleita
300 g chorizo-makkaraa
2 paprikaa
1 rs kirsikkatomaatteja
1 ps babypinaattia
4 dl valkoviiniä
1 l kanalientä
2 tl kurkumaa
2 tl paprikajauhetta
suolaa
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä
sitruunaa
persiljaa hienonnettuna


Esivalmisteluina pilko vihannekset ja paloittele makkarat. Ruskista kanasuikaleet pannulla.

Kuumeenna runsaasti oliiviöljyä padassa. Lisää sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää chorizo ja paista kunnes saavat väriä. Lisää myös paprikat. Kaada joukkoon riisi ja paista hetki samalla sekoittaen.

Mausta suolalla, pippurilla, kurkumalla ja paprikajauheella. Lisää myös pilkotut tomaatit. Kaada joukkoon viini ja kuumenna kunnes neste on haihtunut. Lisää sitten yli puolet kanaliemestä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon ruskistetut kanat ja annan paellan hautua noin 17 minuuttia. Lisäile nestettä sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Riisin ollessa kypsää tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää huuhdellut pinaatit ja kääntele ne paellan joukkon. Purista joukkoon noin puolikkaan sitruunan mehu  ja lisää hienonettu persilja.

1 kommentti:

  1. ihan paras paella ikinä (etenkn kun meillä ei syödä äuriäisiä/kalaa). Jäänyt vakireseptiksi...

    VastaaPoista

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)