torstai 26. maaliskuuta 2015

Tuoretta tonnikalaa ja vihreä kasvislisuke


Tämän kevään Hulluilla päivillä oli myynnissä niin hyvän näköistä tonnikalaa ja vieläpä kohtuulliseen hintaan, joten pakkohan sitä oli napata mukaan. Varasin kahden henkilön annokseen yhden paksun (n. 200 g) pihvin, joka paistettiin kuumalla pannulla, viipaloitiin ohuesti ja maustettiin aasialaistyylisellä kastikkeella. Tonnikala jätetään raa'aksi, jolloin kastikkeen happo ja suola kypsyttävät sitä vielä hieman.

Raikkaan tonnikalan lisukkeeksi tehtiin vielä terveellinen kasvilisuke vihreistä kasviksista. Käytimme vihreää parsaa, parsakaalia ja lehtikaalia. Lopputuloksena huipputerveellinen annos, joka maistui todella herkulliselta ja raikkaalta. Tämä keväinen ruoka on kevyttä mutta silti täyttävää.

Ohje (2 annosta):


punainen chili
3 cm pala inkivääriä
lime
1/2 nippua korianteria
2 rkl soijaa
mustapippuria

nippu vihreää parsaa
puolikas parsakaali
muutama lehtikaalin lehti
voita
suolaa
mustapippuria

200 g tonnikalapihvi


Valmista kastike tonnikalalle hienontamalla chili, inkivääri ja korianteri. Sekoita joukkoon limen mehu, soija ja mustapippuria. Tarkista maku.

Kuori parsat, katkaise tyvi pois ja puolita parsat. Paloittele parsakaali ja lehtikaali. Keitä parsoja ja parsakaalia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Kuumenna pannulla reilu nokare voita ja lisää siihen lehtikaalit ja valutetut parsat ja parsakaalit. Paista hetki ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Kuumenna pasitinpannu tulikuumaksi ja lorauta siihen pieni tilkka öljyä. Mausta tonnikalan molemmat puolet kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista pihviä molemmilta puolilta hetki kuumalla pannulla. Tonnikalan pinnat saavat kauniin värin ja kypsyvät, mutta sisältä se jää raa'aksi. Nosta tonnikala leikkuulaudalle ja viipaloi se ohuesti terävällä veitsellä.

Asettele kasvikset lautaselle ja päälle tonnikalaviipaleet. Kaada tonnikalan päälle kastiketta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)