tiistai 25. elokuuta 2015

Punajuuri-vuohenjuusto-couscous-salaatti


Tässä salaatissa kohtaavat taas kaksi suosikkiani punajuuri ja vuohenjuusto. Ruokaisuutta salaattiin tuo couscous. Itse vihreänä salaattina olisin halunnut käyttää esim. pinaattia ja rucolaa tai jotain muuta erikoisempaa vihreää lehteä. Tällä kertaa valitettavasti lähikaupassamme ei ollut hirveän suurta salaattivalikoimaa, joten piti tyytyä vain tavalliseen jääsalaattiin. Mutta onneksi salaatissa oli makua riittävästi muista aineksista.

Kastikkeeksi valmistin vielä nopean rakuuna-kermaviilikastikkeen. Sekoitin kermaviilin joukkoon vain tuoretta hienonnettua rakuunaa, sitruunan mehu sekä ripauksen suolaa, mustapippuria ja sokeria. Raikas kastike salaatille syntyi näin helposti. Toki muutakin yrttiä voi käyttää, jos ei ole rakuunaa.

Tällä ohjeella salaattia syntyy todella iso kulhollinen, josta riittää monen päivän lounaaksi. Määrät kannattaa puolittaa, jos salaattia ei halua niin paljon.


Ohje:


7 pienehköä punajuurta
2 (punaista) paprikaa
4 dl couscousia
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
1 pss pakasteherneitä
jotain vihreää salaattia
1 prk (Pirkka) vuohenjuustokuutioita


Kuori ja paloittele punjuuret. Mausta punajuuret öljyllä, suolalla ja pippurilla. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Lohko paprikat neljään osaan pitkittäin ja poista niistä siemenet. Laita paprikalohkot  myös samalle uunipellille. Kypsennä kasviksia 225 asteisessa uunissa ylätasolla. Kun paprikat alkavat pehmentyä ja kuori tummua, ota ne pois uunista. Jatka punajuurien kypsennystä, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Laita kuumat paprikat muovisen vihannespussiin ja sulje se. (Kun paprikat ovat hetken höyryisessä pussissa, kuori irtoaa helpommin.) Irroita sitten paprikoiden kuori vetämällä se irti ja paloittele paprikat. Jätä paprikat ja kypsät punajuuret sitten jäähtymään.

Kuumenna kattilassa 8 dl vettä ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Sekoita kiehuvaan veteen couscous-ryynit ja sammuta hella. Anna muhia hetki kunnes neste imeytyy. Siirrä kattila pois hellalta, sekoita couscous irtonaiseksi haarukalla ja anna sen jäähtyä.

Sekoita kulhossa jäähtyneet vihannekset ja coucous, sulaneet herneet sekä salaatin lehdet ja vuohenjuustokuutiot. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)