keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Kanankoivet aasialaisessa marinadissa




Teki mieli kanaa, mutta ei mitään valmiiksi marinoitua eikä myöskään tällä kertaa rintafileitä. Niinpä ostimme marinoimattomia kanankoipia ja teimme niihin itse aasialaistyyylisen maustesekoituksen. Näistä tuli niin herkullisia, että pakko tehdä useamminkin. Kyllä se oma marinadi aina voittaa ne kaupan ylisuolaiset vedellä jatketut lisäainemömmöt. Ja kaiken lisäksi mausteseos on helppo valmistaa ja sen voi hyvin tehdä vaikka aamulla valmiiksi, jolloin iltapäivällä laittaa vain herkullisesti maustuneet kanat uuniin. Lisukkeeksi valmistimme nopeasti vain wokkivihanneksia ja tummaa nuudelia paistettuna.

Ohje:


n. kilo maustamattomia kanankoipia
pieni kourallinen korianterin siemeniä (esim. Santa Maria kokonainen korianteri 12 g)
n. 4 cm pala inkivääriä
punainen mieto chili
1 solo-valkosipuli (tai useampi valkosipulin kynsi)
1 tl suolaa
2 rkl öljyä

Laita mortteliin korianterin siemenet ja suola. Pyörittele ja hakkaa morttelissa mausteita. Lisää hienonnettu inkivääri, chili ja valkosipuli. Muussaa mausteet sekaisin ja lisää lopuksi loraus öljyä. Levitä mausteseos kanankoipien päälle ja yritä tunkea sitä myös nahan alle. Laita sitten koivet marinadin kanssa pussiin ja anna maustua muutaman tunnin ajan tai yön yli jääkaapissa.

Ota koivet huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Kypsennä niitä 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja lopuksi voit pitää hetken vielä uunin grillivastuksia päällä jos haluat kanoihin lisää väriä. Tai vaihtoehtoisesti voit grillata koivet kypsiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)