keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Lihaton lokakuu 2015?

Onkohan tänäkin vuonna taas lihaton lokakuu virallinen kampanja? En oikein löytänyt asiasta tietoa, mutta samoin asia oli viime vuonnakin. Syyskuussa kukaan ei vielä tajunnut, että lihaton lokakuu lähestyy, mutta kuitenkin lokakuun aikana kampanja sai suuren osallistujamäärän. 

Itse mietin vielä, että vietänkö lihattoman kuukauden. Muutenkin syömme viikossa muutaman kerran kasvisruokia, eikä kasvisruoka ole mikään ongelma. Pidän todella paljon kasvisruoista, mutta pidän myös lihastakin. Mietin vain, että onko tarpeen pitää koko kuuta lihattomana vai jatkaisiko tällä samalla linjalla. Eli syömme viikon aikana tasaisesti kasvis-, kala-, kana- ja liharuokia. Yliopistonkin ruokalassa olen huomannut usein valitsevani kasvivaihtoehdon. Toisaalta koko kuukauden lihattomuus olisi taas mielenkiintoinen ja kiva kokemus, niinkuin se on ollut kahtena edellisenäkin vuonna. Mutta lihatonta lokakuuta tärkeämpänä pidän yleisestikin lihansyönnin vähentämistä. Ei ehkä ole järkeä viettää kuukautta ilman lihaa, jos muut kuukaudet syö lihaa sitten senkin edestä. Jää terveys-, ekologisuus- ja eettisyysvaikutukset aika pieniksi.

Tälläisiä ajatuksia lihaton lokakuu herättää minussa. Mites teissä? Onko joku ajatellut viettää lihatonta lokakuuta? Miksi tai miksi ei?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)