Iltapalaksi syntyy helposti terveellinen herkku lehtikaalista ja muista kaapista löytyvistä aineksista. Heitin taikinan sekaan vielä hieman kurpitsan siemeniä tuomaan lisää makua ja rouhevuutta. Tämä pannari on täyttävä lounas, välipala tai iltapala ja siihen voi yhdistää monia lisukkeita. Pannukakun lisukkeena voit nauttia esimerkiksi:
puolukkahilloa
raejuustoa
kinkku- tai kalkkunaleikettä
savu- tai graavikalaa
erilaisia vihanneksia
Ohje:
n. 120 g lehtikaalia
7 dl maitoa
3,5 dl jauhoja (esim. 1,5 dl ruisjauhoja & 2 dl vehnäjauhoja tai pelkästään vehnäjauhoja)
3 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
(pieni kourallinen kurpitsan siemeniä)
Laita lehtikaalin palat ja puolet maidosta tehosekoittimeen ja aja sileäksi. (Tai vaihtoehtoisesti voit vain hienontaa lehtikaalit veitsellä tai saksilla, jolloin pannariin tulee karkeampi koostumus ja lehtikaalin paloja.) Riko kulhoon munat ja sekoita joukkoon lehtikaali-maito-mössö. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä pannukakkua 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Leikkaa hieman jäähtynyt pannari paloiksi ja tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera.
Tämä oli hyvää! Tein gluteenittomista jauhoista ja onnistui niistäkin hyvin!
VastaaPoistaHyvää tuli, tosin lisäsin taikinaan vähän rypsiöljyä, ja leivinpaperin sijaan sulatin voita uunipannulla.
VastaaPoista