maanantai 4. huhtikuuta 2016

Porkkanaiset soijarouhepihvit


Tänään valmistin päivälliseksi soijarouheesta pihvejä, jotka saivat vielä lisämakua porkkanasta. Pihvit on helppo valmistaa ja ne voi maustaa haluamallaan tavalla. Lisukkeeksi oli ruskeakastiketta, puolukkahilloa, espanjalaisia varhaisperunoita sekä kasviksia.



Pihvien ohje (noin 12 kpl):


3 dl tummaa soijarouhetta
n. 6 dl kasvislientä
1 sipuli
2 valkoispulinkynttä
2 isohkoa porkkanaa
1 rkl tomaattipyrettä
mausteita (esim. mustapippuria, paprikajauhetta, juustokuminaa, cayannepippuria, grillimaustetta)
4 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
öljyä


Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna paistinpannussa reilusti öljyä ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää hetken päästä soijarouhe ja paahda sitä hetki samalla sekoitellen. Lisäile pikkuhiljaa kasvislientä, kunnes soija pehmenee ja liemi imeytyy. Kaada soija isoon kulhoon jäähtymään.

Raasta sillä aikaa porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste soijarouheen joukkoon. Lisää myös tomaattipyree ja haluamiasi mausteita. Maistele taikinaa jotta saat sopivan maun. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kananmunat.

Kuumenna paistinpannulla reilusti öljyä ja tiputa siihen neljä nokaretta massaa paistumaan. Muotoile niistä pihvejä kun massa on vielä löysää. Anna paistua keskilämmöllä kunnes pinta saa väriä ja pihvi alkaa hieman kypsyä. Käännä sitten pihvit ja paista toiseltakin puolelta. Siirrä lautaselle folion alle vetäytymään sillä aikaa kun paistat loput pihvit.

1 kommentti:

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)