torstai 29. kesäkuuta 2017

Aasialainen possumakkaraJulkaisin jo aiemmin ohjeen yrttisistä lammasmakkaroista, joita valmistimme samalla näiden possumakkaroiden kanssa. Kannattaa tutustua tuohon ohjeeseen hyvin, ennen näiden valmistusta, sillä se sisältää paljon hyödyllisiä vinkkejä.

Insipiraation näihin makkaroihin sain täältä. Makkaroissa maistuu rasvaisen possun lisäksi kaikki ihanat aasialaiset mausteet. On tulista, kirpeää, makeaa ja suolaista.

Ohje:


sian suolta
1,6 kg rasvaista possua (kylkeä, lapaa, kasleria, silavaa yms.)
26 g suolaa
1 rkl korianterin siemeniä
4 kaffirlimen lehteä
4 valkosipulin kynttä
pala inkivääriä
1 dl korianterisilppua
3 tl punaista currytahnaa
3 tl kalakastiketta
1,5 rkl intiaanisokeria


Laita suoli likoamaan kylmään veteen.

Paloittele lihat ja aja ne lihamyllyn läpi keskikarkealla terällä. Mausta jauhettu liha suolalla ja laita jääkaappiin lepäämään. Tällä välin raasta valkosipulit ja inkivääri. Hienonna tuore korianteri. Hakkaa morttelissa korianterin siemenet ja limenlehdet hienoksi. Kun liha on maustunut tunnin pari, sekoita joukkoon loput mausteet. Sekoita kevyesti ja aja massa vielä lihamyllyn terän läpi. Näin mausteet sekoittuvat vielä kunnolla lihaan. Paista sitten massasta pieni koepala pannulla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Laita makkaramassa taas hetkeksi jääkaappiin lepäämään.

Öljyä makkarasuppilo kevyesti ja pujota märkä suoli siihen. Sitten massaa voi alkaa syöttää koneen läpi kaverin samalla ohjaillessa massaa suoleen. Älä tee makkaroista liian paksuja etteivät ne halkea, mutta kuitenkin riittävän paksuja ettei ilmaa jää liikaa. Kun makkarapötkö(t) on valmiita, pistele niihin reikiä pienellä desinfioidulla neulalla ja pyörittele sopivan mittaisiksi makkaraoiksi. Voit säilyttää makkarat pötkössä ja leikata ne vasta juuri ennen kypsentämistä.

Grillaa valmiita makkaroita noin 7 minuuttia per puoli keskilämmöllä. Voit myös kypsentää makkarat pannulla tai uunnissa, tai höyryttää ne ennen grillausta. Raakamakkarat säilyvät hyvänä vain pari päivää, joten kannattaa pakastaa ylimääräiset makkarat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)