sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Parmesaanilla ja seesaminsiemenillä paneroitu kana & bataattiranskikset

Nämä itsetehdyt "nugetit ja ranskikset" ovat paljon terveellisempi vaihtoehto kaupan eineksiin verrattuna. 



Nugetteja varten leikkasin kaksi broilerin rintafilettä sopivin kokoisiksi paloiksi. Sivelin niihin Dijon-sinappia ja kierittelin raastetussa parmesaani-juustossa ja seesaminsiemenissä. Kaveriksi tein bataattiranskanperunoita, joita varten leikkasin pestyn bataatin paksuiksi tikuiksi. Bataatti kannattaa vain pestä, ei kuoria, jotta kuoren hyvä maku ja rapeus säilyy. Sitten pyörittelin ranskikset öljyssä, suolassa ja pippurissa. Ladoin bataatit ja kanat uunipellille ja paistoin niitä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuutttia. Viimeiset viisi minuuttia pidin vielä grillivastusta päällä, jotta ne saisivat enemmän väriä.


Jotta ruoka olisi hieman terveellisempi, tein seuraksi vielä nopean raastesalaatin. Raastoin kesäkurpitsaa ja porkkanaa karkeaksi raasteeksi ja sekoitin joukkoon vielä hieman pilkottua jäävuorisalaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)