lauantai 26. huhtikuuta 2014

Surimisalaatti

Lauantai-iltana syntyi helppo salaatti jääkaapin antimista. Salaattiin päätyi aineksia joita jääkaapista sattui löytymään, ja hyvää tuli. Nopeaa, helppoa, halpaa, terveellistä ja herkullista ruokaa saa myös ilman suurempaa vaivaa ja erikoisia raaka-aineita.


Salaattipohjaan tuli jääsalaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, varsiselleriä ja retiisiä.

Päälle lisäsin paloiteltuja surimipuikkoja. Yksinkertaisuudessaan surimi on ravunmakuista kalamasssa. Surimipuikot on helppo ja halpa raaka-aine esimerkiksi salaatteihin, pastaan, sushiin tai naposteltavaksi. Surimipuikkoja on kaupan pakastealtaassa katkarapujen vieressä.

Kastikkeeksi tein helpon jugurttikastikkeen. Siihen tuli  maustamatonta jugurttia (turkkilaista "viiksi" jugurttia), raastettua valkosipulia, sitruunamehua, hienonnettua basilikaa, suolaa, pippuria ja sokeria.

Salaatin seuraksi tein vielä uunissa bataattiviipaleita. Pesin bataatin ja leikkasin sen ohueiksi siivuiksi. Asettelin ne uunipellille, voitelin päälle hieman öljyä ja maustoin suolalla ja pippurilla. Sitten paahdoin niitä hetken kuumassa uunissa, kunnes kypsyivät ja saivat hieman väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)