keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Budapestin ravintolat

Nyt on siis luvassa meidän kokemuksia Budapestin ravintoloista vinkkinä niille jotka joskus suunnitelevat matkaa sinne. Budapestissa ravintoloiden hinta- ja laatutasot vaihtelevat todella paljon, mutta tärkeimpänä vinkkinä suosittelen paikkaa, jossa on muitakin asiakkaita (erityisesti paikallisia). Ruokaravintoloiden lisäksi kaupungissa on ihania kahviloita ja leipomoita, joita kannattaa kokeilla. Myös lähes joka kadulla on useita baareja (sörözö), joista saa edullisia oluita, viinejä ja cocktaileja.

Tässä siis arvosteluni viidestä ravintolasta, jotka olivat mielenkiintoisimpia ja herättivät eniten tunteita. Karttaan on merkitty näiden ravintoloiden sijainnit. Kuvat ravintoloista ja annoksista eivät valitettavasti ole kovin laadukkaita.


WASABI (running sushi & wok restaurant)


Wasabi oli ravintola johon olimme tutustuneet jo etukäteen kotona ja odotimme kovasti sinne pääsyä.  Wasabi-ketjulla on Budapestissä neljä ravintolaa ja me kävimme Pestin puolella olevassa. Ravintola oli siis liukuhihnalla toimiva all-you-can-eat-paikka. Tarjolla olis sushia, wokkeja, muita japanilaisia annoksia sekä jälkiruokia. Annokset olivat sopivan pieniä, joten kaikkea haluamaansa jaksoi maistaa.

Tämä ravintola oli hieno kokemus, mutta silti loppujen lopuksi pienoinen pettymys. Illallinen oli aivan ylihinnoiteltu sen maksaessa noin 22 euroa (6990 HUF ) ja myös vesi oli kallista (pieni pullo n. 1,3 €) muihin Budapestin ravintoloihin verrattuna. Ruoka oli kyllä hyvää, mutta hieman liian suolaista eikä mitenkään kovin erikoista. Palvelu oli mielestämme tympeää ja ylimielistä. Ravintola oli tyylikäs ja vietimme siellä mukavan illan, mutta toiste en menisi varsinkaan näillä hinnoilla. Hinta-laatusuhde ei siis todellakaan ollut hyvä.


KANTIN

Yhtenä iltana kävellessämme ravintolan ohi, näimme Kantin ravintolan mainoksen, jossa menu sisälsi ankan rintaa ja hintakin oli varsin edullinen, 2500 HUF eli hieman alle 8 €. Joten päätimme seuraavana päivänä mennä tänne illalliselle. Vaikka ruoan hinta oli edullinen, niin viinin hinta oli todella kallis paikalliseen hintatasoon nähden. Mutta otimme silti ruoan kanssa pullollisen punaviiniä, joka oli toiseksi halvin listalta ja maksoi siis hieman alle 14 euroa (4300 HUF). Tuntui hieman, että tässä paikassa yritettiin saada asiakkaita halvan menun avulla ja sitten rahastettiin juomilla. Mutta ei se haitannut, koska ruoka ja juoma oli erinomaista. Myös palvelu ansaitsee suuret kiitokset, sillä tarjoilatyttö oli erittäin mukava ja ystävällinen sekä palvelu oli nopeaa.

Alkuruokalistalla oli valittavana kahta eri keittoa (toinen gulassi) tai kolme pientä tapasta. Me päädyimme tapaksiin ja valitsimme juustoa, paprikasalamia ja maksapateeta. Pääruoka vaihtoehtoja oli useita, mutta emme edes lukeneet niitä läpi, koska mielemme teki niin paljon mieli ankkaa. Jälkiruoaksi valitsimme mansikka- ja vaniljajäätelöä. Annokset eivät olleet kovin isoja, mutta juuri sopivia että jaksoi syödä kolme ruokalajia. Tätä paikkaa voin hyvillä mielillä suositella.
TRÓFEA GRILL RESTAURANT (KIRÁLY)


Löysin myös internetistä suosituksen Trofea ketjun ravintoloista, joita on Budapestissä useita. Me valitsimme lähimpänä keskustaa olevan (Kiraly utca) ja teimme sinne pöytävarauksen. Paikka on siis todella suosittu ja täynnä, joten ilman varausta pöytää ei välttämättä saa. Tämä on siis myös all-you-can-eat-paikka, jossa juomat (viinit, skumppa, olut, mehut, limut, kahvit ja vesi) kuuluvat hintaan. Hintakin (5999 HUF eli noin 19 €) oli mielestämme kohtuullinen varsinkin kun ruoka, juoma ja palvelu oli erinomaista, vaikka välillä hieman hidasta.

Täällä siis kaikki juomat tarjoiltiin pöytään ja piti aina tilata mitä halusi. Tietysti heti aluksi tajoilija ehdotti, että haluammeko aloittaa illan kuohuviinillä. Myöhemmin kokeilimme myös puna- ja valkoviiniä. Listalla oli kahta erilaista punkkua ja valkkaria sekä yksi kuohuviini ja yksi roseeviini. Olutta, mehuja ja limuja emme kokeilleet. Ravintolan erikoisuus olis Show kitchen, jossa asiakas sai tiskiltä tilata haluamiaan tuoreita raaka-aineita ja kokki grillasi ne sinulle. Tarjolla oli erilaisia kaloja (lohta, tonnikalaa, haita, rapuja ym.), lihoja (possua, kanaa, maksaa ym.) sekä sieniä ja kasviksia. Varsinkin ravut olivat ihan huippu herkullisia ja hai oli mielenkiintoisen makuista. Myös jälkkäri-pöytä oli minunlaiseni herkkusuun mieleen.

Tämä on todellakin kokeilemisen arvoinen paikka jos joskus matkustaa Budapestiin. Todella hyvä kokemus ja niin herkullista ruokaa ja loistavaa palvelua. Ainoana miinuksena se, että paikka oli todella täynnä ja välillä tarjoilijaa sai odottaa melko kauan.


BUDDHA EXPRESS

http://www.buddhaoriginal.hu/en

Buddha Express oli ravintola, jossa sai koota haluamansa wok-annoksen. Valittavana pohjaksi oli riisiä, erilaisia nuudeleita tai kasviksia. Täyte vaihtoehtoina oli kanaa, possua, nautaa, ankkaa, kasviksia ja muuta. Lopuksi sai vielä valita haluamansa kastikkeen (mm. pad thai, teriyaki, satay ja erilisia curryja) ja extra-täytteitä (mm. chiliä, ituja ja pähkinöitä).

Me valitsimme annoksiimme lasinuudelia, possua, pad thai -kastiketta ja ituja. Annos oli todella herkullinen, täyttävä ja sopivan mausteinen. Hintakaan ei ollu paha, noin neljä euroa. Erittäin mielenkiintoinen ravintola ja annoksista saa todella monipuolisia ja juuri sellaisia kuin itse haluaa. Tälläinen paikka olisi Suomeenkin erittäin tervetullut.
BANGLA BUFE


Bangla Bufe on todella pieni ravintola joka tarjoaa bangladeshilaista (intialaista) ruokaa. Ravintolassa on vain neljä pöytää, joten se on melkein aina täynnä. Mutta jos sinne mahtuu syömään, on paikka todellakin kokeilemisen arvoinen. Ruoka on edullista sekä todella herkullista ja täyttävää. Me söimme annokset lammascurrya, joka oli listan kallein annos ja maksoi noin 4,4 euroa (1390 HUF).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)