sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Paistettua lohta ja fenkolia kahdella tapaa



Fenkoli sopii erityisen hyvin kalaruoille ja se on maukasta sekä raakana että kypsennettynä. Tämän takia teimme lohelle fenkolista kaksi lisuketta: appelsiinilla marinoitua fenkolia sekä fenkolia ja hernettä pyreenä. Fenkolista voi käyttää kaikki osat, myös varret ja tilliä  muistuttavat lehdet. Lehdet sopivatkin hyvin koristeeksi ja mausteeksi ruokaan.

Lohen paloittelimme annospaloiksi ja paistoimme nahan rapeaksi pannulla. Lisukkeeksi teimme vielä nopean ja helpon kastikkeen kalaliemestä, joka oli keitetty kalan ruodoista.


Appelsiini-fenkolisalaatti:


fenkolin varsia + lehtiä
1:n appelsiinin mehu
limeä tai sitruunaa
1 tl oliiviöljyä
1 tl sokeria
suolaa
pippuria

Purista appelsiinin mehu ja lisää hieman sitruksen mehua. Sekoita joukkoon öljy, sokeri, suola ja pippuri. Hienonna fenkolin varret ohueksi siivuiksi ja lisää ne liemeen. Anna maustua jääkaapissa.


Fenkoli-hernepyree:


2 rkl voita
1 fenkoli
1 pss (200 g) pakasteherneitä
n. 2 dl vettä
n. 1 dl kermaa
suolaa
pippuria

Pilko fenkoli pieneksi suikaleeksi. Kuumenna kattilassa voi ja lisää herneet sekä fenkolit. Kuullota niitä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi, peitä kattila kannella ja anna kiehua kunnes fenkolit kypsyvät. Kaada vesi pois ja lisää joukkoon hieman kermaa. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kermaa ja mausteita.

Kastike:


1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kalalientä
n. 0,5 dl kermaa
limeä tai sitruunaa

Kuumenna kattilassa voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kalaliemi samalla sekoittaen. Keitä muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi pieni loraus kermaa ja hieman sitruksen mehua. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)