tiistai 23. syyskuuta 2014

Jauhelihamureke tatti-pekoni-purjo täytteellä


Viikonloppuna metsästä löytyi vielä tatteja. Ei oltu täysin varmoja olivatko kaikki herkkutatteja vai oliko osa voitatteja vai joitain muita. Mutta kaikki tatit ovat syötäviä, joten päätettiin kaikki laittaa sekaisin.

Valmistettiin siis mureke, johon tuli täytteeksi tatteja, pekonia ja purjoa. Lisukkeeksi oli perunamuusia ja chili-etikkakurkkuja.

Ohje:


n. 300 g (putsattuja ja paloiteltuja) tatteja
1 pkt (140 g) pekonia
n. 80 g pala purjoa
800 g jauhelihaa
2 dl korppujauhoja
2 dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Paista sieniä pannulla voissa, kunnes niistä on neste haihtunut ja siirrä sitten sivuun odottamaan. Paloittele pekoni-siivut ja ruskista niitä pannulla. Lisää suikaloitu purjo. Paista hetki ja lisää joukkoon sienet. Mausta mustapippurilla.

Valmista murekemassa sekoittamalla kulhossa ensin korppujauhot ja maito. Lisää munat ja mausteet. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita hyvin käsillä. Kypsennä pieni pala mureketta mikrossa ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

Ota murekemassasta hieman alle puolet ja levitä se öljyttyyn uunivuokaan. Muotoile siitä soikean muotoinen murekkeen pohja. Levitä täyte keskelle. Painele loput murekemassasta täytteen päälle ja reunoille. Muotoile siitä tiivis "limppu".

Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti. Anna murekkeen vielä vetäytyä hyvin ja hieman jäähtyä ennen viipalointia ja tarjoilua. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)