sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Hevosen ulkofilepihvi ja valkosipulikastiketta


Hevosen liha on edelleenkin vielä joillekin tabu. Ennakkoluuloista huolimatta hevosen liha on erittäin herkullista. Se on naudan lihaa mureampaa ja usein myös edullisempaa. Liha on vähärasvaista, mehukasta eikä lainkaan sitkeää.

Pihvit kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Pihvit maustetaan suolalla ja pippurilla. Paista pihvit kuumalla pannulla puolitoista minuuttia molemmilta puolilta. Lisää nokare voita pannuun ja sivele pihvit vaahtoavalla voilla. Kääri folioon vetäytymään noin viideksi minuutiksi.

Hevosen kanssa sopii loistavasti valkosipuli, joten valmistimme Miki Kurkelan ohjeella valkosipulikastiketta. Kaupastamme ei valitettavasti löytynyt noita solo-valkosipuleita, joten piti käyttää perinteisiä ja nähdä aika paljon enemmän vaivaa kuorimisessa. Käytin kolme kokonaista valkosipulia, joista kuorimisen ja siistimisen jälkeen oli jäljellä vain noin 70 grammaa kynsiä. Määrä oli aika paljon pienempi kuin tuo ohjeessa oleva 300 g, mutta ajattelin tämän silti riittävän. Lopulta kastike oli riittävästi valkosipulin makuinen, mutta koostumus jäi aivan liian löysäksi, joten piti suuurustaa sitä vielä hieman maizenalla. Kastikkeesta tuli todella herkullinen, mutta ensi kerralla etsin jostain noita solo-kynsiä ja käytän niitä riittävästi. Kastikkeen ohje oli neljälle, joten sitä tuli aika paljon, kannattaa siis tehdä vähemmän jos syöjiä ei ole niin paljon.

Lisukkeeksi teimme vielä bataatti ranskanperunoita ja vihreitä papuja. Ranskikset teimme samalla tavalla kuin viimeksi (bataattiranskikset), paitsi tällä kertaa kuorimme bataatin. Kuoresta jää mielestäni hyvä maku ja rapeus, mutta olivat bataatit silti hyviä näinkin. Pakaste pavut keitimme vain nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)