torstai 5. kesäkuuta 2014

Parsa-perunasalaatti graavilohella





Taas oli jääkaapissa yksi parsanippu, josta piti valmistaa jotain herkullista. Päädyin tekemään sitruunaisen salaatin, jossa on parsan lisäksi perunaa ja punasipulia. Tämä salaatti on ihanan ruokaisa kun joukossa on graavilohta. Graavasin itse lohen ylimääräisestä kalapalasta, mutta myös kaupan valmiit graavilohi siivut käyvät hyvin. Salaatti on myös herkullista ilman lohta ja sopii esimerkiksi grilliruokien lisukkeeksi. Käytin salaattiin uusia perunoita, mutta muutkin (ei liian jauhoiset) perunat käyvät. 

Ohje:


1 nippu vihreää parsaa
n. 500 g perunoita
1 punasipuli
1 sitruuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa
pippuria
n. 180 g graavilohta

Pese (tai kuori) perunat. Keitä kypsiksi runsassuolaisessa vedessä. Kaada kypsät perunat lävikköön ja valuta päälle kylmää vetyä kunnes ne jäähtyvät. Voit myös käyttää tähteeksi jääneitä perunoita. Paloittele perunat haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Kuori parsat kevyesti ja katkaise tyvi. Pilko parsat kolmeen osaan ja keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä myös parsat lävikössä laskemalla päälle kylmää vettä. Näin parsat eivät kypsy liikaa ja niiden vihreä väri säilyy.

Perunoiden ja parsojen kiehuessa valmista salaattikulhoon kastike. Purista sitruunan mehu ja lisää oliiviöljy, etikka ja sokeri. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Kuori punasipuli ja pilko ohuiksi suikaleiksi. Lisää sipulit kastikkeen joukkoon. Sitruunan mehu kypsyttää hieman sipuleita ja vie niistä pois enimmän kitkeryyden.

Lisää kulhoon paloitellut perunat ja parsat, ja sekoita varovasti. Lisää päälle graavilohi viipaleet, joita voit vielä hieman paloitella halutessasi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)