tiistai 10. kesäkuuta 2014

Uunijuurekset ja porsaan ulkofileMehukkaan porsaan kanssa sopii loistavasti yhteen makea punajuuri sekä hapan omena. Näistä valmistui herkullinen juurespaistos uunissa yhdessä perunien ja sipulien. Kastikkeena käytettiin valkosipulikastiketta, jota jäi yli hevosateriasta.

Samalla juuresten kanssa uunissa kypsyy porsaan ulkofile. Meillä oli vain pienehkö pala joka kypsyi yhtä nopeasti kuin juurekset, mutta jos kypsennät isomman palan kannattaa paistoaikaa pidentää.

Possu otettiin huoneen lämpöön noin 45 minuuttia ennen kypsennystä. Se ruskistettiin kauttaaltaan kuumalla pannulla. Päälle sivelin dijon-sinapista, hunajasta, suolasta ja pippurisekoituksesta tehtyä tahnaa. Sitten possu vain uuniin kunnes sisälämpötila on 68 astetta.

Uunijuurekset sopivat lähes minkä ruoan kanssa tahansa, koska sekaan voi laittaa mitä tahansa kyseiseen ruokaan sopivia juureksia. Kaiken lisäksi nämä on todella helppo valmistaa. Tässä taas tämänkertaisten uunijuuresten ohje, vaikka samantapaisia ollaan ennenkin kokattu.

Ohje:


3 pientä punajuurta
6 pientä (uutta) perunaa
2 sipulia
2 vihreää omenaa
öjyä
juoksevaa hunajaa
suolaa
pippuria
(tuoretta) timjamia

Kuori punajuuret ja sipulit sekä pese perunat. Paloittele ne sopivan kokoisiksi ja laita uunivuokaan. Kaada päälle öljyä ja juoksevaa hunajaa. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Sekoita mausteet kasvisten joukkoon. Laita 175 asteissen uuniin noin 25 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja lisää paloitellut omenat. Kypsennä vielä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)