keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Mausteinen makkara-papukeitto



Tämä keitto sopisi talven kylmyyteen, mutta toimii myös näin kesälläkin kun ilmat eivät ole oikein suosineet. Hieman meksikolaisvaikutteinen keitto on ihanan tomaattinen ja mausteinen. Makkaraksi käytin krakovanmakkaraa, joka on hieman mausteisempi kuin tavallinen makkara, mutta loistavasti tähän sopisi myös chorizo-makkara. Kasvissyöjä voisi toki tehdä keiton vain pavuilla. 

Ohje:


250 g krakovanmakkaraa
1 tlk kidneypapuja
1 tlk maissia
2 pientä porkkanaa
4 pientä perunaa
2 pientä tai 1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyree
1 lihaliemikuutio
(1 kuivattu chili)
5 dl vettä
öljyä
pippuria
tuoretta korianteria

Pilko makkarat ja ruskista ne pannulla. Siirrä ne sivuun odottamaan. Kuori sipulit ja valkosipulit. Hienonna ne sekä chili. Kuori ja pilko myös perunat ja porkkanat. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota niitä hetki ja lisää sitten vesi, lihaliemikuutio, tomaattimurska, -pyree. Mausta pippurilla ja halutessasi kuivatulla chilillä. Odota että neste kiehuu ja lisää sitten perunat ja porkkanat. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää lopuksi vielä valutetut pavut ja maissit sekä makkarat. Tarkista maku ja viimeistele tuoreella korianterilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)