sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Mehukas tonnikala-makronisalaatti


Tätä salaattia valmistan melko usein kun haluan saada helpon mutta ruokaisan salaatin. Käytän aina makaronia, tonnikalaa ja herne-maissi-paprikaa, mutta muuten vaihtelen aineksia joita lisään. Tällä kertaa käytin jäävuorisalaattia, suolakurkkua ja raejuustoa. Mutta myös esimerkiksi kurkkua, tomaattia, omenaa, feta-juustoa, mozzarella-juustoa tai melkein mitä vaan mitä mieli tekee tai kaapista löytyy voi käyttää. Ketsuppia, soijakastiketta ja tonnikalan öljyä sekoittamalla saa sopivan suolaisen ja makean kastikkeen joka mehevöittää ja maustaa salaatin. Salaatin voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä, koska mielestäni se on jopa vielä parempaa kun maut ovat paremmin imeytyneet.

Ohje:


3 dl makaronia
1 prk tonnikalaa öljyssä
1 pss (200 g) herne-maissi-paprikaa
n. 150 g jäävuorisalaattia
n. 2 rkl hienonnettua suola- tai etikkakurkkua
4 rkl raejuustoa
1 rkl soijakastiketta
3 rkl ketsuppia
pippuria

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä. Valuta ne kylmän veden alla. Valmista kastike suoraan kulhon pohjalle sekoittamalla tonnikalan öljy, soija, ketsuppi ja pippuria. Tarkista maku. Lisää joukkoon jäähtyneet makaronit, sulatetut herne-maissi-paprikat, tonnikala, raejuusto, hienonnettu salaatti ja kurkut. Sekoita varovasti mutta huolella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)