sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Jouluinen mannapuuro



Tarkoitus oli valmistaa aamupalaksi ihan tavallista mannapuuroa, mutta jostain sain kuitenkin idean maustaa mannapuuroa jotenkin. Ajattelin kanelin ja kardemumman tuovan sopivan jouluista makua puuroon. Ja hyväähän siitä tuli, jos siis pitää kanelista ja kardemummasta, ne nimittäin maistuvat aika voimakkaasti tässä. Puurosta saa vieläkin herkullisempaa jos päälle murentaa yhden piparkakun ja myös sokeria voi lisätä joukkoon, jos haluaa makeamman herkun. Puuro on hyvää perinteisesti lämpimänä, mutta myös kylmänä se oli hyvää välipalaa.

Ohje (n. 4 annosta):


1 litra maitoa
1,5 dl mannasuurimoita
ripaus suolaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
(sokeria)

Kuumenna maito kiehuvaksi samalla sekoittaen. Ripottele sekaan mannasuurimot ja sekoita huolellisesti. Hauduta puuro kypsäksi miedolla lämmöllä, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, kanelilla, kardemummalla ja halutessasi sokerilla. Tarjoile halutessasi maidon, sokerin ja/tai murennetun piparkakun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)