tiistai 9. joulukuuta 2014

Marinoidut jättikatkaravut ja nuudelisalaatti



Minun on aina ollut vaikea nimetä vain yhtä tiettyä lempiruokaa, kuitenkin aasialaiset ruoat ovat aina olleet listan kärkipäässä. Jotenkin se tulinen, kirpeä, suolainen ja makea maku vain toimii todella hyvin. Inkiväärin, chilin ja valkosipulin yhdistelmä on vain niin herkullinen, puhumattakaan korianterista joka viimeistelee ihanasti aasialaiset ruoat.

Niinpä kun sain syntymäpäivänäni suunnitella menun, valitsin tietysti aasialaista. Alkuruoaksi olikin todella raikasta nuudelisalaattia ja päällä herkullisia marinoituja jättikatkaravun pyrstöjä sekä avokadoa.


Marinoidut jättikatkaravut (kahdelle):


10 jättikatkaravun pyrstöä
3 cm pala inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1 mieto chili
hieman limen kuorta raastettuna
ripaus suolaa
ripaus ruokokidesokeria
öljyä
pieni kourallinen korianteria


Sulata ravut ja tarvittaessa kuori ne ja poista peräsuoli. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Hienonna myös korianteri. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään, lisää ravut ja sekoita hyvin. Laita ravut marinadin kanssa esimerkiksi muovipussiin ja jääkaappiin. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia. Paista sitten ravut kypsiksi pannulla tilkassa öljyä. Varo kypsentämästä liikaa.




Nuudelisalaatti:


kastike
1 rkl soijakastiketta
1/2 mieto chili hienonnettuna
1/2 limen mehu
3 tl miriniä (voit käyttää myös sokeria)
1/2 rkl kalakastiketta
pieni kourallinen korianteria hienonnettuna

2 pientä porkkanaa
pala retikkaa (n. 100 g)
1 (ei kovin kypsä) mango
2 laattaa ohuita riisinuudeleita tai lasinuudeleita

Valmista ensin kastike kulhon pohjalle sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Laita nuudelit kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi, älä keitä tai kypsennä liikaa. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Pilko porkkanat, retikka ja mango hyvin ohuiksi suikaleiksi. Lisää kastikkeen joukkoon jäähtyneet nuudelit sekä kasvikset. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)