perjantai 19. joulukuuta 2014

Värikästä ruokaa: nieriää, muusia ja fenkolia


Olin kaupassa ostamassa nieriäfileitä ja piti siinä sitten miettiä jokin hyvä lisuke kalalle. Bongasin kaupasta sinivioletteja BlueKongo perunoita ja päätin napata niitä mukaan. Tarkoitus oli kokata vähän erilaisempi ateria ja leikitellä väreillä. Ideana oli oranssi kala, sininen muusi ja vihreät fenkolit. Aivan niin värikästä lopputuloksesta ei tullut kuin olin kuvitellut, koska värit olivat vähän kuviteltua haaleammat. Mutta maukasta ruoka toki oli ja melko simppeliä.

Sinisistä perunoista muusi valmistuu aivan samalla tavalla kuin tavallisista jauhoisista perunoista.  Fenkolit suikaloitiin ja kuullotettiin kevyesti kasarissa tilkassa öljyä. Ne maustetiin suolalla ja pippurilla, ja sitten päälle reilu loraus valkoviiniä. Fenkolit haudutetaan viinissä kypsiksi. Kun fenkolit ovat kypsiä ne nostetaan pois viinistä ja sekaan voi lisätä hieman jauhoja ja huoneenlämpöistä voita pieninä nokareina. Ne vispataan joukkoon ja näin syntyy helppo kastike.

Kalaa ei paistettu tällä kertaa öljyssä tai voissa vaan pelkällä suolalla. Pannu kuumennettiin siis todella kuumaksi, siihen ripoteltiin suolaa ja laitettiin kalat paistumaan nahkapuoli alaspäin. Kaloja ei liikutella vaan annetaan rauhassa nahan paistua rapeaksi. Päälipuolelle voi nyt ripotella suolaa ja pippuria ja vasta aivan lopuksi kala käännetään hetkeksi toisinpäin paistumaan. Tällä tavalla suolassa paistamalla saa todella rapean nahan ja yhtään rasvaa ei räisky mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)