torstai 22. tammikuuta 2015

Kikherne-pinaatti-piirakka



Iltapalaksi piti keksiä jotain ruokaisaa ja maukasta, niinpä ajattelin tehdä jonkin piirakan. Lihaa tai kalaa ei kuitenkaan tehnyt mieli täytteeksi. Jääkaapissa oli myös rasiallinen pinaattia, joka piti käyttää pois. Päätin siis tehdä kasvispiirakan, mutta jotain proteiininlähdettä se kaipaisi. Niinpä tulin ajatelleeksi, että voisikohan piirakkaan laittaa kikherneitä. Niin oudolta kuin idea aluksi tuntuikin, tuli piirakasta todella herkullista.

Kikherneiden ja pinaatin lisäksi piirakkaan tuli aurinkokuivattuja tomaatteja, sipulia ja runsaasti valkosipulia. Koko komeus kuorrutettiin vielä juustolla, joka antoi mukavaa lisämakua. Tällä kertaa tein itse helpon ja nopean pohjan, mutta toki voi käyttää valmistakin pohjaa.


Kikherne-pinaatti-piirakka:


pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl voita

Laita kulhoon voi, suola  ja vehnäjauhot. Nypi ne sormia käyttäen murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja vaivaa taikinaa hetki, kunnes koostumuksesta tulee hyvä. Levitä taikina sormin piirakkavuokaan reunoille asti. 

Tämän jälkeen, laita piirakkavuoka jossa pohja on pakkaseen siksi aikaa kun lämmität uunin 200 asteeseen. Tämä siksi, että kylmän taikinan paistaminen estää reunojen laskemisen esipaiston aikana. Kun uuni on kuuma, ota piirakkavuoka pakkasesta ja esipaista sitä uuniin alaritilällä 10 minuuttia.



täyte:
paketillinen tuoretta pinaattia
1 tlk kikherneitä
n. 5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni sipuli
5 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan)
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
pippuria
suolaa
150 g juustoraastetta

Huuhtele ja valuta pinaatit. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä pannulla voissa. Lisää joukkoon pinaatit. Kypsennä hetki jolloin pinaatit pienenevät ja jätä pannu sitten sivuun odottamaan.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kulhossa munat ja kerma. Mausta seos mustapippurilla ja pienellä ripauksella suolaa. Lisää joukkoon kikherneet, tomaatit ja pinaatit.

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes se on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)