lauantai 17. tammikuuta 2015

RieskarullatTänään vietämme tyttöjen kanssa viini-iltaa, johon jokainen tuo valitsemansa pullon viiniä ja maistellaan niitä yhdessä. Jottei homma menisi pelkäksi juomiseksi, halukkaat lupautuivat tuomaan jotain purtavaa. Itse ajattelin tehdä jotain pientä suolaista naposteltavaa ja päädyin rieskarulliin. Nämä pienet herkut ovat juuri sopivaa syömistä viini- tai cocktailtilaisuuteen. Ne sopivat loistavasti myös muihin juhliin tai ihan vaikka muuten vaan iltapalaksi.

Valmistin rullia kala- ja liha-täytteellä. Kalaversioon tuli Viola kylmäsavulohi-tuorejuustoa ja kylmäsavulohi siivuja. Lihaversioon tuli Crème Bonjour savuporo-tuorejuustoa ja kylmäsavukinkkua. Myös esimerkiksi ruohosipulin tai valkosipulin makuiset tuorejuustot sopivat hyvin näihin. Lihaversioon voisi käyttää myös savupororouhetta tai -leikkeleitä. Vain mielikuvitus on rajana mitä itse kukin haluaa rulliin laittaa. Parhaiten rullia syntyy Fazerin rullarieskoista, jotka jo nimensä mukaisesti on tarkoitettu rullattavaksi.

Rullat on todella helppo ja nopea tehdä, ja ne voi valmistaa hyvissä ajoissa etukäteen. Itsekin täytin ja rullasin rieskat jo aamulla, ja leikkasin suupaloiksi vasta myöhemmin iltapäivällä. Näin rullat ehtivät pehmentyä ja maustua.

levitä haluamasi tuorejuusto
asettele päälle kalasiivut
tai lihasiivut
kääri rullalle
paloittele
ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)