tiistai 27. tammikuuta 2015

Täytetyt angello-paprikat


Angellot ovat pieniä, makeita ja täysin siemenettömiä paprikoita. Ne eivät ole lainkaan tulisia vaikka ne ulkomuodoltaan hieman chiliä muistuttavatkin. Angello paprikoita voi käyttää ihan tavallisen paprikan sijaan, mutta todella oikeuksiinsa nämä pääsevät täytettyinä.

Viikonloppuna järjestimme tapas-illallisen, jossa yhtenä ruokalajina kyseiset täytetyt paprikat olivat. Näiden ihanan tulinen, makea ja suolainen maku oli ainakin kovasti minun mieleeni. Paprikoiden sisälle päätyi nimittäin jalapenoa ja cheddaria, jonka jälkeen koko komeus kääräistiin pekoniin. Nam, täydellinen maku yhdistelmä, joskin melko tulinen. Jalapeno näköjään lämmetessään varsinkin rasvaisen juuston sisällä levittää kummasti tulisuuttaan ja tulee entistä voimakkaammaksi. Jos siis et ole tulisen ruoan ystävä, kannattaa jalapeno jättää pois.

Näiden valmistaminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta on todellakin sen arvoista. Paprikat voi hyvin myös valmistella ajoissa etukäteen ja kypsentää uunissa vasta juuri ennen tarjoilua.Aluksi paprikat huuhdellaan ja kuivataan. Sitten kanta leikataan irti. Käytin valmiiksi viipaloitua cheddar-juustoa, jonka revin vielä pieniksi paloiksi. Paprikan pohjalle tungin aluksi pienen nokareen juustoa, perään sujautin yhden jalapeno-viipaleen ja lopuksi paprika täytettiin juustolla aivan kokonaan. Juuston tunkemisessa saa käyttää hieman sorminäppäryyttä ja myös pienen teelusikan kahva on oiva apuväline. Paprikaan laitetaan niin paljon juustoa kuin mahtuu, ilman että se kuitenkaan repeää.

Täytetyt paprikat kietaistaan sitten pekonisiivuun. Kannattaa olla erityisen tarkka, että varsinkin auki leikattu kanta tulee hyvin peitettyä, jotta juustoa ei valuisi ulos. Toki juusto hieman pääsee valahtamaan sulaessaan, mutta pekoni pitää suurimman osan siitä sisällä.

Valmiit paprikat kypsennetään 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttiia, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä. En ole täysin varma oliko uunin lämpötila tai aika juuri noin, mutta ei se ole niin tarkkaa, kunhan paprikat kypsyvät.Loppuun vielä kuvia muista herkullisista tapaksista :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)