keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Paluu arkeen: tonikkala-riisivuokaJoulu on vietetty, vuoden vaihtuminen juhlittu ja flunssa sairastettu. Nyt on siis vihdoin aika palata arkeen. Joulun aikaan tuli syötyä ja herkuteltua niin paljon, että vieläkin turvottaa. Sen lisäksi sairastuin vielä flunssaan, jolloin kokkaaminen ja terveellinen syöminen jäivät taka-alalle.

Arkeen paluu on hyvä aloittaa yksinkertaisilla, helpoilla ja isoilla laatikko-ruoilla. Niinpä valmistimme tämän hyvän tonnikala-riisivuoan, jonka kaikki ainekset ovat hyvin säilyviä, joten niitä voisi hyvin olla kaapissa valmiina. Ruoan salaisuus on bearnaise-kastike joka mehevöittää muuten ehkä mauttoman tonnikalan ja riisin. Käytin 2 pussia valmista kastiketta, mutta kolmaskaan pussi ei olisi pahitteeksi, kastike nimittäin imeytyy todella hyvin riisiin. Päälle lisätty juustoraaste antaa vielä ekstra makua.

Ohje (n. 6 annosta):


4 dl riisiä (käytin basmati-riisiä)
4 tlk tonnikalaa
1 pss (200 g) pakaste herneitä
1 pss (200 g) pakaste maissia
2 (tai 3) pss valmista bearnaise-kastiketta
150 g juustoraastetta

Keitä riisi melkein kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, siihen saa jäädä kuitenkin hieman purutuntumaa. Valmista bearnaise kastike myös pakkauksen ohjeen mukaan. Tee kastikkeesta kuitenkin normaalia löysempää käyttämällä hieman enemmän vettä.

Kaada öljyttyyn isoon uunivuokaan kypsä riisi, tonnikala ja vihannekset. Sekoita ne hyvin ja kaada päälle bearnaise-kastike. Sekoita se varovasti joukkoon, tasoita ruoan pinta ja ripottele päälle juustoraaste.

Kypsennä vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna sen vielä vetäytyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)