perjantai 30. tammikuuta 2015

Avokado-appelsiini-salaatti katkaravuilla


Tämä terveellinen ja herkullinen salaatti tuo ihanasti väriä näihin synkkiin loskakeleihin. Nyt tekee mieli ruokaa, joka on kevyttä mutta silti täyttävää ja täynnä hyviä ravintoarvoja.

Salaatissa yhdistyy avokadon täyteläisyys ja rasvaisuus sekä appelsiinin hapokkuus ja makeus. Avokado on jo melko ruokaisaa, mutta todella täyttävän salaatista saa lisäämällä katkarapuja ja keitettyjä kananmunia. Salatti on hyvää sellaisenaan, mutta sen viimeistelee appelsiinin ja maapäähkinän makuinen kastike.


Ohje (2 isoa annosta):


salaatti
haluamaasi salattia tai salaattisekoitusta (käytin tammenlehtisalaattia)
3 avokadoa + sitruunamehua
2 appelsiinia
1 pss (180 g) sulaneita katkarapuja
2 keitettyä kananmunaa

Revi salaatti kulhon pohjalle. Leikkaa avokado lohkoiksi ja purista päälle sitruunamehua, jotta avokado ei tummu. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi (netissä ohjeita). Laita avokadot ja appelsiinit salaatin päälle. Viimeistele sulaneilla katkaravuilla ja keitetyillä kananmunalohkoilla.

kastike
2 rkl maapähkinävoita
1:n appelsiinin mehu
hieman sitruunamehua
oliiviöljyä

Sekoita kulhossa ainekset ja aja sauvasekoittimella sileäksi. Lisää tarpeen mukaan öljyä tai sitruunamehua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)