tiistai 27. kesäkuuta 2017

Juhannusruokaa

Juhannus meni jo, mutta kerrottakoon silti mitä herkkuja juhannukseemme kuului. Vinkkinä ensi vuotta ajatellen.

Aatonaatto aloitettiin maukkailla burgereilla, jotka täytettiin naudanlihapihvillä, juustolla, majoneesilla, marinoidulla punasipulilla, kurkkusalaatilla, rucolalla ja tomaatilla.


Juhannusaaton lounaaksi nautiskelimme uusia perunoita, halloumi-salaattia ja kylmiä kaloja. Pöydässä oli loimulohta ja graavilohta, joiden kanssa tarjoiltiin piparjuurikastiketta. Lisäksi oli sinappisilliä, sipulista rasvasilliä ja katkarapukimaraa. Halloumisalaatissa oli jääsalaattia, rucolaa, basilikaa, tomaattia, varsiselleriä, vesimelonia, grillattua halloumia, pinjansiemeniä, syötäviä villiorvokeita ja balsamicokastiketta. Ruokajuomaksi raikasta valkoviiniä.










Jälkiruoaksi herkuteltiin mansikoilla, marengilla ja vaniljajäätelöllä samppanjan kera.



Illalla lämmitettiin juhannusauna, jonka jälkeen valmistettiin jo perinteeksi muodostunut inkivääri-mojito-booli. Illalla täytettiin vatsamme itsetehdyillä makkaroilla, joista tulossa myöhemmin ohje blogiin. Makkaroiden kanssa tarjoiltiin itsetehtyä coleslawta ja perunasalaattia.






Seuraavana aamuna maistuikin sitten vietnamilaiset Bánh mì-leivät kera vehnäoluen. Patongit saivat täytteekseen hoisinilla ja srirachalla maustetun majoneesin, maksapateeta, porsasta, pikkelöityjä porkkanoita ja retikoita sekä chiliä ja korianteria.




Juhannus menikin pääasiassa hyvän ruoan ja juoman parissa, joten nyt onkin jo aika palata arkeen ja totutella terveellisempään ruokavalioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)