Siemennäkkärit ovat herkullista naposteltavaa ja kaiken lisäksi todella terveellistä. Näkkäri on luonnostaan gluteenitonta ja sisältää paljon hyviä ravintoarvoja omaavia siemeniä. Tämä näkkileipä saa makua vielä oliiveista. Yleensä käytän mustia kalamata-oliiveja, mutta tällä kertaa jääkaapista löytyi tavallisia vihreitä oliiveja, ja nekin toimivat oikein hyvin tässä. Mausteeksi tulee lisäksi rosmariinia. Näkkileivän maku muistuttaa jopa hieman focacciaa. Alkuperäinen ohje on täältä, jota olen muokannut hieman. Ohjeesta tulee uunipellillinen.
Ohje:
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
1,5 rkl chia siemeniä
2 tl suolaa
1–2 tl kuivattua rosmariinia
n. 2 dl oliiveja viipaloituna
1/2 dl oliiviöljyä
n. 2,5 dl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää viipaloidut oliivit ja oliiviöljy. Lisää vettä sen verran, että taikinasta tulee sopivan löysä, että sen saa levitettyä uunipellille. Paista 175 asteisessa uunissa kunnes näkkäri on kovettunut ja kullanruskea, aikaa menee noin 45-60 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)