tiistai 13. kesäkuuta 2017

Mausteinen tomaattikeitto


Tomaattikeittoa on ennenkin kokattu tässä blogissa, niin tuoreista kuin säilyketomaateistakin. (Aiemmat ohjeet täältä ja täältä) Tällä kertaa päätin tehdä perinteisestä tomaattikeitosta hieman mausteisemman version. Käytin keittoon tuoreita tomaatteja, sillä juuri nyt kotimaiset tomaatit ovat edullisia ja hyviä. Keittoon makua tuovat justokumina, savupaprika ja cayannepippuri. Täyteläisyyttä tuo lopuksi pieni loraus kookoskermaa.

Ohje:


1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
n. 12 tomaattia
2 rkl tomaattipyrettä
n. 2 dl vettä
oliiviöljyä
juustokuminaa
savupaprikajauhetta
cayannepippuria
mustapippuria
kasvisliemikuutio
suolaa
3 rkl kookoskermaa
tuoretta basilikaa tai muita yrttejä

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Puolita tomaatit ja poista kanta, pilko sitten puolikkaat vielä neljään osaan. Kuumenna kattilassa reilu loraus oliiviöljyä. Lisää sipulit ja valkosipulit, ja kuullota niitä hetki keskilämmöllä. Lisää juustokumina, savupaprika, cayannepippuri sekä mustapippuri, ja paista vielä hetki. Lisää sitten paloitellut tomaatit, tomaattipyree, kasvisliemikuutio ja pieni loraus vettä. Anna kiehua kannen alla puolisen tuntia. Kun tomaatit ovat kypsyneet, soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kookoskerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. (Keiton voi halutessaan myös siiviöidä.) Viimeistele keitto tuoreilla yrteillä.

Tarjoile keitto esimerkiksi siemennäkkärin kera, ohjeen löydät täältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)