tiistai 1. heinäkuuta 2014

Mausteinen linssi-kikhernepata


Keskusteltiin juuri ystäväni kanssa kardemumman käytöstä. Hän oli saanut tuliaiseksi pussillisen kardemummaa ja kyseli mihin ruokaan sitä voisi käytää. Ehdotin jotain afrikkalaistyylistä liha- tai vaikka linssipataa. Hän lupasi tehdä jonkin mausteisen lihapadan, johon tulisi kardemummaa, ja nyt odottelenkin kutsua syömään sitä ;)

Tämän keskustelun tuloksena sainkin itse sykäyksen kokata jotain linsseistä, koska alkoi kauheasti tehdä mieli linssejä ja hetkeen ei olla niistä mitään kokattu. Löysin tämän mausteisen linssipadan soul kitchen -blogista, jossa kerrotiin ohjeen löytyneen alun perin Kauneus ja Terveys lehdestä nimellä Marokkolainen linssipata. Ja kappas vain tässäkin oli käytetty kaardemummaa. Muokkasin hieman reseptiä, koska ikinä en ole kovin tarkkaan valmiita ohjeita noudattanut. Fiiliksellähän tässä ruokaa tehdään.

Linssi on yleinen raaka-aine itämaisessa ruuassa, ja erinomainen kasvisperäinen proteiinin ja ravinto­kuidun lähde. Linssien ravintosisältö on hipoo täydellisyyttä. Niissä on matalan GI:n hyviä hiilihydraatteja, paljon kuituja, vähän rasvaa ja muihin kasviksiin nähden poikkeuksellisen runsaasti proteiinia. Linssit ovat vähäenergisiä ja täyttäviä, mikä tekee niistä oivan valinnan linjoistaan huolehtiville. Linssien lisäksi pataan tulee kikherneitä, jotka ovat myös vähärasvaisia hyviä proteiinin lähteitä. Tämä on siis huipputerveellinen erittäin proteeiinipitoinen mausteinen pata.

Ohje:


4 porkkanaa
2 sipulia
5  valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 punainen chili
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kardemummaa
1 kanelitanko 
1 rkl chilikastiketta (Sriracha)
1 tölkki tomaattimurskaa
2 dl punaisia linssejä
5 dl kasvislientä
1 purkki kikherneitä
suolaa
tuoretta korianteria


Pilko sipulit, porkkanat, paprika ja chili. Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet, chilikastike, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi. Tarkista liemen maku. Laita pata uuniin 180 asteeseen. 25 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta pataa vielä noin 20 minuuttia, kunnes se on kypsää. Viimeistele tuoreella korianterilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)