lauantai 14. kesäkuuta 2014

Mehukkaat ja rouhevat porkkanasämpylät



Porkkanaraaste tekee sämpylöistä ihanan meheviä ja 3-viljan sämpyläjauhot tuovat sopivaa rouhevuutta. Sämpylöistä tulee kuohkeita ja maukkaita. Juuri ihania viikonlopun herkutteluhetkeen.

Ohje (15-25 kpl):


3-4 dl hienoa porkkanaraastetta (käytin 5kpl / 330 g porkkanaa)
5 dl maitoa
50 g hiivaa (tai 1-2 pss kuivahiivaa)
2 tl suolaa
1 rkl siirappia (tai sokeria)
n. 15 dl 3-viljan sämpyläjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita
vehnäjauhoja leipomiseen


Sekoita porkkanaraasteen joukkoon maito ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva, suola ja siirappi. Jos käytät kuivahiivaa älä lisää sitä nesteeseen vaan sekoita jauhoihin. Lisää jauhoja ja alusta taikina hyvin. Kun kaikki jauhot on lisätty lisää pehmeä voi ja vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 30-50 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Levitä vehnäjauhoja pöydälle ja kumoa taikina siihen. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä ja nosta ne uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota noin 15 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista sämpylöitä noin 15 minuuttia.

Sämpylät ovat parhaimpia tuoreena ja lämpimänä voin kanssa.


1 kommentti:

  1. Tein näitä ja tuli tosi hyviä, kiitos reseptistä Heidi! Kannattaa kokeilla jokaikisen leipojan, hyvä ja simppeli ja tutut, jokakaapin aineet.

    VastaaPoista

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)